15/09/2019 10:35:49 PM
NASLOVNA / VESTI / Maserati odustao od manjeg sportskog automobila

Maserati odustao od manjeg sportskog automobila

maserati

Maserati je ipak odustao od ideje da krene u produkciju manjeg sportskog modela. Možda je jedan od razloga i Alfa Romeo 4C, te na taj način Fiat ne želi da ugrozi odličnu kampanju koju guraju kako bi vratili Alfu na pravi put, ili pak jednostavno ne vide strateški ispravan pravac kojim bi trebalo da ide Maserati.

 

Navedeni manji model je u gami ovog proizvođača trebalo da se smesti ispod Ghiblija, dok je jeftinija varijanta trebalo da bude pristupačnija od budućeg Levantea koji je predviđen za leto 2015. godine, ali izgleda da te automobile ipak nećemo videti u skoroj budućnosti. Takođe, ni Ghibli ni Levante neće dobiti osnovne varijante, ali njihova cena bi u budućnosti ipak mogla malo da se spusti.

 

Maseratijev status ‘egzotičnog’ proizvođača trebao bi da se promeni u ‘ekskluzivan’ budući da je prošle godine prodao 15.700 automobila, a procenjuje se da će do 2018. godine biti isporučeno 75.000 primeraka i da će se od tada proizvodnja ograničiti.

 

Levante bi trebalo da postane najbolje prodavani model, a pretpostavlja se da će se tek 20 posto kupaca opredeliti za osnovnu, dizel varijantu.

 

Izvor

 

PROČITAJ I OVO!

Da li je ralno da Michael Schumacher ovako izgleda sa 50 godina?

Mihael Šumaher je pre nešto više od pet godina – 29. decembra 2013. doživeo stravičnu …

Leave a Reply