NASLOVNA / HOT / Martin Vinterkorn i dalje zaposlen u Volkswagenu

Martin Vinterkorn i dalje zaposlen u Volkswagenu

Bivši izvršni direktor nemačkog proizvođača automobila Folksvagen Martin Vinterkorn, koji je podneo ostavku nakon izbijanja skandala sa lažiranjem podataka o izduvnim gasovima, i dalje se vodi kao zaposlen u kompaniji i prima veliku platu, pokazuju izveštaji nemačkih medija.

Jahrespressekonferenz 2015

Dnevnik Handelsblat i nemačka državna televizija, pozivajući se na izvore bliske nadzornom odboru Folksvagena, navode da Vinterkornov ugovor ističe krajem 2016, kao što je ranije dogovoreno, i da on prima punu platu, prenosi agencija Frans pres. Vinterkornova osnovna godišnja plata iznosi 1,62 miliona evra plus niz velikodušnih bonusa, a prošle godine primio je ukupno 15 miliona evra i bio najplaćeniji izvršni direktor među 30 lidera kompanija čije deonice čine nemački berzanski indeks DAKS 30.

Švajcarska zabranjuje prodaju VAG dizela

Prema navodima izvora, Vinterkorn, koji je bio na čelu Folksvagena od 2007, ove godine će primiti više od 10 miliona evra. VW je prvobitno želeo da otpusti bivšeg direktora, ali bi u tom slučaju morao da mu isplati takozvanu “zlatnu otpremninu”, što kompanija nije želela da se ne bi našla na udaru javnosti, navodi Handelsblat. Vinterkorn je pristao na ostavku, međutim, nije želeo da odustane od novca na koji ima pravo budući da je izjavio da ne zna ništa o skandalu i da je nevin.

VW obelezio 40 godina Golf GTI sa stilom

Volksvagen je pogođen najvećim skandalom u svojoj istoriji od septembra, kada je priznao da je u 11 miliona automobila širom sveta ugradio softver za lažiranje vrednosti izduvnih gasova na laboratorijskim testiranjima.

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply