12/06/2024 11:38:51 PM
NASLOVNA / HOT / Lukoil neće linearno podići cenu goriva od nove godine

Lukoil neće linearno podići cenu goriva od nove godine

kompanija Lukoil neće od 1. januara linearno podići cene goriva, bez obzira na rast akcize na naftne derivate. To je izjavio rukovodilac Odeljenja prodaje naftnih derivata te kompanije Igor Brajović. On je rekao da stupanje na snagu izmena i dopuna Zakona o akcizama i novi iznosi od četiri dinara po litri dizela, 2,5 dinara po litri benzina i dinar po litri gasa neće uticati na cenu, već da će ta kompanija formiranje cene prepustiti tržištu.

lukoil_1

“Prepustićemo tržištu da samo od sebe reguliše cenu, u jednom periodu od mesec dana, kada se potroše zalihe koje postoje. U svakom slučaju, cenu nećemo linearno podizati, jer smatramo da je ekonomska situacija takva, da mi, kao odgovorna kompanija, ne želimo da građanima odmah priredimo takvo iznenađenje sa 1. januarom”, rekao je Brajović.

lukoil_2

Podsetio je da je prosečna cena dizela u Srbiji veća za šest odsto od prosečne cene u regionu, računajući i Hrvatsku i Sloveniju. Brajović je predstavio i gorivo nove generacije te kompanije – zimski EKTO dizel, koje ima niz pogodnosti u odnosu na standardna goriva, koja se ogledaju pre svega u uštedi goriva, povećane snage motora, bolje ekološke karakteristike i niža tačka mržnjenja. Kompanija Lukoil od 2003. posluje u Srbiji, pravni je sledbenik Beopetrola, ima 111 benzinskih stanica i ima izmedju 7,6 i 8,4 odsto tržišnog udela u prometu naftnih derivata u zemlji.

lukoil_3

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply