NASLOVNA / HOT / Lotus Evora GT430

Lotus Evora GT430

Lotus-Evora-GT430-1

Kao što samo ime sugeriše, pred nama je nova verzija Lotusa Evora-e, ovog puta najsnažnija do sada, sa 430 KS koji se razvijaju iz 3.5-litarskog V6 motora. Motor je uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem. U kombinaciji tog motora i izmenama na karoseriji zbog kojih je automobil sada težak samo 1258kg, GT 430 će od 0-60 mph stizati za 3.7 sekunde, sa maksimalnom brzinom ograničenom na 306 km/h.

Dodatni downforce rezultat je opširnih unapređenja od ugljeničnih vlakana na karoseriji. Spliter, zadnji difuzor, masivni zadnji spojler, krov, oba branika svi su od ugljeničnih vlakana; na zadnjem delu postoje otvori za vazduh iza svakog točka, što ozbiljno smanjuje pritisak, a pritom naravno omogućuje prolaznicima da bolje vide Michelin Pilot Sport Cup 2 gume.

Lotus-Evora-GT430-2

Iako mnogi dodaci koji su ugrađeni u automobil dodaju nekih 9 kg težine, zahvaljujući upravo činjenici da je veliki deo karoserije sada od ugljeničnih vlakana u Lotusu su uspeli da smanje celokupnu težinu za 26kg u odnosu na već ultralagani model Sport 410.

Eneterijer je takođe u znaku ugljeničnih vlakana. Laka trkačka Sparco sedišta od tog materijala su od crvene i crne Alkantare (kao i volan), dok su i drške na vratima i instrument tabla takođe od ugljeničnih vlakana. Po zahtevu kupca ostatak kabine može biti opremljen u Alkantari, ili koži, ili u oba materijala.

Lotus-Evora-GT430-3

U paketu dolaze i podešavajući Ohlins TTX amortizeri, Eibach opruge, varijabilni traction control, AP Racing kočnice i opcioni infotainment sistem.
Nova Evora će se proizvoditi u limitiranoj seriji od 60 komada, a cena po primerku iznosiće 112.500 funti.

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply