NASLOVNA / KONCEPTI / LG i Samsung uz Audi prave baterije za domet od 500 km

LG i Samsung uz Audi prave baterije za domet od 500 km

Dok su električna vozila zaista nezamenjiva po pitanju ekonomičnosti i ekoloških karakteristika, činjenica da su skupa su samo deo problema. Najveća prepreka da se veći broj vozača zainteresuje za električna vozila je njihova autonomija. Dok u gradskim uslovima to možda i nije toliko veliki problem, zamislite put od 1000 kilometara, gde na svakih 100 ili 200 stajete da punite baterije.

audi_etron

Kao odgovor tome nemački proizvođač automobila uz pomoć dva korejska elektronska giganta razvija nove baterije za SUV vozila sa električnim pogonom. Samsung i LG planiraju da investiraju u novu tehnologiju pogonskih baterija koje bi se proizvodile u Evropi za potrebe Audija.

Nove baterije namenjene su Audijevim SUV modelima koji će za pogon koristiti električnu energiju, a omogućiće da vozila sa jednim punjenjem mogu da pređu i preko 500 km, saopštio je nemački proizvođač automobila. U Audiju kažu da će zahvaljujući novoj tehnologiji vozila na električni pogon biti praktičnija i samim tim atraktivnija potencijalnim kupcima.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …