NASLOVNA / VESTI / Lexus postao ozbiljna konkurencija nemačkim proizvođačima

Lexus postao ozbiljna konkurencija nemačkim proizvođačima

Lexus je u avgustu iznenadio konkurenciju na američkom tržištu – japanski proizvođač prodao je preko 33.000 automobila, ostavivši iza sebe gigante kao što su Mercedes i BMW. Za kupovinu nekog od modela luksuznog brenda kompanije Toyota u avgustu se odlučilo 33.487 Amerikanaca, što je 2,1% više nego u istom mesecu 2014. U istom periodu, Mercedes je isporučio 28.373 automobila, zauzevši drugo mesto, dok je na trećem bio BMW sa 27.775 prodatih vozila.

lexus_postao_ozbiljna_1

Najprodavaniji Lexus bio je SUV model NX, za koga se odlučilo 4.448 kupaca. Mercedesov najtraženiji automobil u avgustu bila je C klasa, dok je kod BMW-a najpopularnija Serija 3. Blumberg procenjuje da Lexusov uspeh leži u činjenici da je japanski brend izgradio reputaciju na kvalitetu i pouzdanosti. “Lexus je ostao autentičan umesto da pokuša da bude veći ‘nemac’ od samih nemačkih proizvođača”, piše Blumberg.Sa druge strane, strategija Mercedesa i BMW-a da uvođenjem jeftinijih modela iz nižih segmenata postanu pristupačniji širem sloju kupaca, u avgustu nije upalila.

lexus_postao_ozbiljna_2

Ipak, ako se uzme u obzir ukupan broj prodatih automobila u SAD od početka godine, BMW je i dalje prvi sa 223.348 jedinica, ispred Lexusa sa 222.151 isporučenim vozilom, dok je Mercedes tek treći sa 220.870 prodatih primeraka.

lexus_postao_ozbiljna_3

PROČITAJ I OVO!

Da li je ralno da Michael Schumacher ovako izgleda sa 50 godina?

Mihael Šumaher je pre nešto više od pet godina – 29. decembra 2013. doživeo stravičnu …