04/07/2020 12:00:05 PM
NASLOVNA / HOT / Lexus LF-LC zvanično predstavljen

Lexus LF-LC zvanično predstavljen

Lexus je otkrio detalje novog LF-LC koncepta koji služi da pokaže kako bi budući LS mogao da izgleda. Ovaj najnoviji koncept kompanije je veliki luksuzni sedan koji ima dužinu od 5.300 mm. Automobil je širok 2.000 mm, a ima visinu od 1.410 mm. Stilizovan je kroz Lexusovu “L-finess” filozofiju, a napravljen je da izgleda kao GT vozilo.

lexus_lf_lc_zvanicno_predstavljen_1

Lexus LF-LC koncept se izdvaja po specifično dizajniranom prednjem delu sa velikim usisnikom, tankim farovima koji imaju LED dnevna svetla. Lexus kaže da zakošena linija krova daje utisak da je reč o kupeu sa 4 vrata. Felne su naravno ogromne, kao i kod svakog koncepta, a ovde je odluka pala na 21-inčne aluminijumske felne ojačane ugljeničnim vlaknima.

lexus_lf_lc_zvanicno_predstavljen_5

Unutrašnjost kabine je dizajnirana futuristički, pa LF-LC poseduje veliki broj ekrana koji menjaju sve od analognih pokazivača od prekidača. Implementiran je HMI (Human Machine Interface) sistem sa podrškom za kontrolu gestovima koji se aktiviraju putem male holografske konzole na centralnom delu konzole. Pogon je na sva četiri točka, ali Lexus nije objavljivao detalje osim što je rekao da se radi o inovativnom sistemu sa optimalnom distribucijom snage na sve točkove.

lexus_lf_lc_zvanicno_predstavljen_8

lexus_lf_lc_zvanicno_predstavljen_a

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply