NASLOVNA / VESTI / Lexus LC-F dolazi kao arhineprijatelj Nissana GT-R

Lexus LC-F dolazi kao arhineprijatelj Nissana GT-R

Lexus-LC-F-1

Budući Lexus LC F navodno se nalazi na fabričkim trakama i biće plasiran 2019. godine kao rival Nissan GT-R Nismo i Mercedes-AMG GT automobilima.

Japanski sajt Best Car Web potvrdio je da će se LC F model truditi da parira performansama najpotentnijeg Nissan GT-R autombobila, ali će istovremeno nuditi luksuz i prefinjen izgled koji se može očekivati od automobila kao što su BMW M6 i Mercedes-AMG GT. Ukoliko je ovo tačno, možemo očekivati da kompanija Lexus izbaci na tržište svoj model za oko godinu dana od danas.

U standardnoj varijanti koja je trenutno aktuelna, LC 500 je ponuđen sa petolitarskim V8 motorom, kao i sa hibridnim pogonom sa V6 agregatom zapremine 3,5 litara), ali kako bi dostigao ciljeve u konjaži, smatra se da će prvopomenuti doći sa dodatnim turbo punjenjem i oko 600 ks. Ovo je daleko više od potrebnog za tržišnu borbu sa konkurentima, već ustaljenim na sceni.

U izveštajima ne postoji ni reč o tome da li Lexus planira da redukuje kilažu svog LC modela, ali ukoliko to učini, onda se to može pokazati kao savršen postupak. Sa V8 motorom, trenutni sportski kupe teži 1.941 kg i dobro je poznato da je velika potisna snaga RC F automobila stvarala dodatni teret. Ako japanski brend uspe dodatno da redukuje težinu nove F varijante LC modela, onda definitivno imamo pobednika.

Izvor: Autoexclusive.rs

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply