17/07/2024 11:23:51 AM
NASLOVNA / VESTI / Land Rover Discovery Sport na našem tržištu

Land Rover Discovery Sport na našem tržištu

Land Rover Discovery Sport je predstavljen na auto sajmu u Parizu prošle godine, a nedavno je stigao i na naše tržište. Luksuzni terenac predstavlja nešto ekonomičniju interpretaciju koncepta Discovery Vision. Reč je o predstavniku kompaktne SUV klase, a jedan od najvećih aduta Discovery Sport modela je to što postoji u verziji sa sedam sedišta.

Na čelu pogonskih agregata su 2.2 dizel motori sa 150 KS i 190 KS koji su povezani sa devetostepenim automatskim menjačem, uz očekivano prisutan 4×4 pogon.

land_rover_discoveri_u_srbiji_1

Kupcima u Srbiji na raspolaganju su četiri nivoa opreme, uz brojne dodatne opcije – panoramski krov, električno otvaranje prtljažnika, grejani upravljač, napredni sistem kamera “surround view” i “wade sensing” sistem sa senzorima u retrovizorima, koji obaveštava vozača o dubini vode kroz koju vozilo prolazi.

land_rover_discoveri_u_srbiji_2

land_rover_discoveri_u_srbiji_3

Poput ostalih vozila ovog proizvođača, Discovery Sport nudi savremene motore i kvalitetne terenske karakteristike. Prilagodljivost zahtevima kupaca u pogledu “off road” voznih karakteristika obezbeđena je velikim odstojanjem od zemlje koje iznosi 212 mm, u kombinaciji sa Terrain Response sistemom za terensku vožnju.

land_rover_discoveri_u_srbiji_4

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …