12/05/2021 11:08:04 PM
NASLOVNA / VESTI / Land Rover Discovery Sport Hybrid

Land Rover Discovery Sport Hybrid

Land-Rover-Discovery-sport-hybrid-1

Jaguar Land Rover-ova posvećenost elektrifikaciji svojih novih modela po poslednjim informacijama podrazumevaće i hibridnu verziju osveženog Discovery Sport-a.

Prema vestima koje dolaze iz kompanije, unapređeni SUV će stići u prodajne salone sledeće godine, sa trocilindričnim 1.5-litarskim motorom i opcionim elektromotorom.

Land-Rover-Discovery-sport-hybrid-2

Pogon sa unutrašnjim sagorevanjem deliće sa Discovery-jem novi Range Rover Evoque PHEV, u kombinaciji sa električnim motorom i baterijom koja će omogućavati autonomiju od 48 km.

Pored tehničkih modifikacija 2019 Land Rover Discovery Sport takođe će pretrpeti suptilne izmene na karoseriji i u kabini, jer se očekuje da britanski proizvođač ugradi novi infotainment sistem.

Land-Rover-Discovery-sport-hybrid-3

Ne zna se mnogo više toga o nasledniku Freelander-a, ali to nije jedini JLR-ov proizvod koji dobija elektrifikaciju, jer pored pomenutog Evoque PHEV-a, proizvođač radi i na Range Rover-u i Range Rover Sport PHEV-u. Prema najsvežijim informacijama, oba automobila će koristiti 2.0-litarski benzinac, u kombinaciji sa električnim motorom.

Od 2020. godine, očekuje se da će svaki novi JLR biti elektrifikovan.

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply