12/05/2021 10:47:35 PM
NASLOVNA / HOT / Lancia Ypsilon i BMW Z4 podbacili na EuroNCAP testu [Video]

Lancia Ypsilon i BMW Z4 podbacili na EuroNCAP testu [Video]

Najnovija serija EuroNCAP testova bezbednosti je obavljena na novim modelima koji su dostupni evropskom tržištu. U okviru ovih testova ispitano je 15 automobila, a najveće razočarenje predstavljaju redizajnirani Lancia Ypsilon i BMW Z4. Italijanski kompaktni automobil je potpuno razočarao osvojivši dve od pet zvezdica. BMW Z4 je prošao nešto bolje osvojivši tri od mogućih pet zvezdica, ponajviše zbog nedostatka odgovarajućih elektronskih sistema bezbednosti.

Lancia Ypsilon i BMW Z4 podbacili na EuroNCAP testu

Nova Lancia Ypsilon je jedini model koji je u 2015. ocenjen sa dve zvezdice. EuroNCAP navodi da se prilikom jednog od simuliranih sudara u prostoru za motor pojavila vatra. Naime, usled kratkog spoja na akumulatoru zapalila se kočiono ulje koje je iscurilo iz sistema. EuroNCAP je ovaj incident okarakterisao kao “retku pojavu”.

Lancia Ypsilon i BMW Z4 podbacili na EuroNCAP testu

Lancia Ypsilon za 2015. zabeležila je dobar skor kada je reč o bezbednosti dece-putnika (79%) i pešaka (64%), ali je potpuno podbacila kada je reč o zaštiti odraslih putnika (44%), a jednako loš rezultat je ostvarila i na polju elektronskih sistema asistencije (38%).

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply