NASLOVNA / PREMIJERE / Lancia Ypsilon novi detalji otkriveni

Lancia Ypsilon novi detalji otkriveni

Četiri godine posle lansiranja treće generacije, Lancia je restilizovala model Ypsilon i produžila mu životni vek. Lancia je poslednjih godina izgubila značaj koji je nekada imala u auto-industriji a čini se da grupacija FIAT Chrysler ne zna šta bi sa ovim posustalim brendom.

lancia_ypsilon_2016_novi_detalji_1

Postepeno gašenje modela dovelo je do toga je Ypsilon praktično ostao jedni originalni automobil ove italijanske marke na tržištu (i dalje se izrađuje prepakovani Chrysler Voyager sa značkom brenda Lancia, ali planirano je da se do kraja 2015. obustavi i njegova proizvodnja).

lancia_ypsilon_2016_novi_detalji_2

Prema ranijim najavama, osveženi Ypsilon ostaće u ponudi bar do 2018. Promene su najvidljivije na prednjem delu automobila. Preoblikovana maska hladnjaka izgubila je hroimirani okvir i horizontalne lajsne i sada izgleda diskretnije i primerenije automobilu manjih dimenzija kao što je Ypsilon. U skladu sa novom maskom, redizajniran je prednji branik a kupcima su na raspolaganju dve nove boje eksterijera – “Ivory Chic” i “Blu di Blu”.

lancia_ypsilon_2016_novi_detalji_3

Vizuelne promene u kabini su neznatne i obuhvataju nove dezene i materijale presvlaka, drugačiju grafiku instrumet table i restilizovanu ručicu menjača, dok je punicima sada na raspolaganju dodatni prostor od 3 l za odlaganje sitnica. Verzija sa paketom Gold standardno je opremljena novim UconnectTM multimedijalnim sistemom sa petoinčnim ekranom osetljivim na dodir i komandama na volanu, a vozaču su na raspolaganju i glasovne komande kako bi u vožnji što manje skretao pogled sa puta.

lancia_ypsilon_2016_novi_detalji_4

Ponuda motora uključuje dva benzinca, 1.2 litarski sa 69 ks, 0.9 litarski TwinAir Turbo sa 85 ks, i turbo-dizelaša zapremine 1.3 l sa 95 ks. Na raspolaganju su i dve ekonomične verzije koje pored benzina za pogon koriste tečni naftni gas i komprimovani prirodni gas.

lancia_ypsilon_2016_novi_detalji_5

Lancia Ypsilon premijerno je izložena na ovogodišnjem salonu automobila u Frankfurtu, a u prodaji će se naći tokom jeseni.

PROČITAJ I OVO!

Počela proizvodnja Mercedesa-AMG One (VIDEO)

Mercedes je još septembra 2017. godine na sajmu u Frankfurtu predstavio koncept hiperautomobila Project One, …

Leave a Reply