NASLOVNA / KONCEPTI / Lamborghini URUS u hardcore varijani

Lamborghini URUS u hardcore varijani

urus-3

Lamborghini je možda odustao od hibridnog modela Asterion ali po navodima „glavnog baje“ iz pomenute kompanije, neće se odustajati od URUS SUV modela. Stephan Winkelmann, Lamborghini CEO rekao je za Autocar magazin da planiraju nekoliko derivata URUS-a, od hardcore verzije do najluksuzne verzije. Pomenuti gospodin je rekao „Imamo mnogo ideja , ali je rano da bi bilo šta potvrdili . Sve opcije su moguće i mi ćemo raditi na razvoju istih kako bi ih na kraju lansirali. Ukoliko naši kupci žele nešto, mi ćemo dati sve od sebe da im ispunimo te želje“ rekao je Winkelmann.

urus-2

Za potrebe proizvodnje novog modela, Audi, Lamborghini i Volkswagen investiraće nekoliko stotina miliona evra. Novac će, između ostalog, biti uložen u izgradnju novih skladišta, u proizvodnu liniju i u proširenje razvojno-istraživačkog centra.

urus

Model koji će biti zasnovan na konceptu Urus iz 2012. namenjen je pre svega kupcima iz Kine, Nemačke, Rusije, SAD i Bliskog istoka. Lamborgini očekuje da će dostići godišnju proizvodnju od 3.000 SUV automobila kao i da će udvostručiti ukupnu prodaju, koja je 2014. dostigla rekordnih 2.530 vozila.

urus-Rob-Evans-lamborghini

Osim toga, SUV model omogućiće da posao u Lamborghiniju dobije oko 500 novih radnika. Automobil će se pojaviti u prodajnim salonima 2018, a procenjuje se da bi njegova cena mogla da iznosi između 180.000 i 200.000 evra.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …