NASLOVNA / KONCEPTI / Lamborghini URUS kreće sa prodajom 2018te

Lamborghini URUS kreće sa prodajom 2018te

urus

Italijani su napokon potvrdili da je dobijeno zeleno svetlo za proizvodnju supersportskog SUV vozila poznatog italijanskog proizvođača Laborghini, kodnog imena URUS.

Za potrebe proizvodnje novog modela, Audi, Lamborghini i Volkswagen investiraće nekoliko stotina miliona evra. Novac će, između ostalog, biti uložen u izgradnju novih skladišta, u proizvodnu liniju i u proširenje razvojno-istraživačkog centra.

urus-2

“Ovo je trenutak kada smo svi u Lamborghiniju ponosni. Uvođenje trećeg modela u gamu označava početak novog razdoblja i omogućava stabilan i održiv rast kompanije u budućnosti”, rekao je prvi čovek Lamborghinija, Stefan Vinkelman.

“Novi SUV izrađivaće se u Italiji, čime ostajemo dosledni tradiciji kompanije”, dodao je on.

urus-3

Model koji će biti zasnovan na konceptu Urus iz 2012. namenjen je pre svega kupcima iz Kine, Nemačke, Rusije, SAD i Bliskog istoka. Lamborgini očekuje da će dostići godišnju proizvodnju od 3.000 SUV automobila kao i da će udvostručiti ukupnu prodaju, koja je 2014. dostigla rekordnih 2.530 vozila.

Osim toga, SUV model omogućiće da posao u Lamborghiniju dobije oko 500 novih radnika. Automobil će se pojaviti u prodajnim salonima 2018, a procenjuje se da bi njegova cena mogla da iznosi između 180.000 i 200.000 evra.

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …