NASLOVNA / KONCEPTI / Lamborghini najavio specijalni model za 2016. godinu

Lamborghini najavio specijalni model za 2016. godinu

Lamborghini je i zvanično potvrdio da će tokom sledeće godine predstaviti specijalni model kojim će kompanija obeležiti stogodišnjicu rođenja osnivača kompanije Ferruccia Lamborghinija (rođen 28. aprila 1916. godine). Iz Lamborghinija takođe najavljuju da će automobil “iznenaditi sve” pa preostaje da sačakamo na prezentaciju i da se i sami u to uverimo.

huracan

Treba podsetiti da se nedavno pojavila informacija da bi automobil trebalo da nosi naziv Centenario LP770-4, a raspolagaće sa 770 konja, što uostalom nagoveštava i njegova oznaka. Kako stvari sada stoje, Centenario LP770-4 će biti napravljen na bazi Huracana, a ne Aventadora kako se mislilo ranije. Lamborghini će u Centenario LP770-4 “ugurati” V12 motor iz Aventadora (koji će ovde dakle raspolagati sa pomenutih 770 konja), a biće produženo i međuosovinsko rastojanje.

lamborghini_huracan_dmc_stage_3_kit_2

Pogon će biti na sva četiri točka, ubrzanje do 100 km/h će iznositi 2.8 sekunde, a najveća brzina 346 km/h. Automobil će biti napravljen u ograničenoj seriji od samo 20 komada, i to po ceni od oko 1.75 miliona evra po komadu.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply