NASLOVNA / HOT / Lamborghini Centenario u Ženevi 2016?

Lamborghini Centenario u Ženevi 2016?

Lamborghini radi na razvoju novog superautomobila radi proslave stogodišnjice rođenja Ferrucicio Lambrghinija. U intervjuu sa Auto Express-om, CEO kompanije Lamborghini, Stephan Winkelmann je potvrdio da će automobil biti ozvaničen tokom ženevskog sajma automobila naredne godine i rekao je da će imati kompletno drugačiji dizajn od Aventador i Huracan modela.

Huracan sada i u Spyder varijanti

To naravno nije mnogo informacija, ali je zanimljivo videti novi automobil kompanije koji ide, dizajnerski gledano, u potpuno drugom pravcu. Jedan podatak koji je Stephan Winkelmann izjavio, a mnogima je prošao ispod radara je izjava “Novi automobil će biti prelep, ali ne i “ekstreman” kao što biste mogli da očekujete”. To možda znači da će ga pratiti retro dizajn koji će biti inspirisan modelom kao što je Miura ili nekim drugim legendarnim Lamborghinijem od pre par decenija.

Akrapovič predstavio izduvni sistem za Lamborghini Huracan

Lamborghini Centenario će biti izrađen u ograničenoj seriji, kao što je i očekivano, ali se trenutno ne zna o kom broju primeraka se radi. Zna se da će koristiti 6.5-litarski V12 agregat koji proizvodi 760 KS i da će ubrzavati od 0-100 km/h za oko 2.5 sekundi. Naravno, nije trebalo mnogo da počnu da se javljaju potencijalni kupci što daje jasnu indikaciju da će postojati veliko interesovanje za ovaj model.

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply