NASLOVNA / HOT / Lada X-Ray spremna za srpsko tržište

Lada X-Ray spremna za srpsko tržište

Može se reći da do sada neugroženi, Škoda i Dacia, imaju razloga za brigu kada su u pitanju pristupačni modeli na tržištu Srbije. Prodaja automobila je u blagom porastu a, potpuno očekivano, najtraženiji su modeli sa cenom od oko 10.000 EUR-a. Škoda i Dacia u ovom segmentu do skoro nisu imali ozbiljnu konkurenciju, ali sada je tu ruski AvtoVaz sa nedavno predstavljenim modelom Lada X-Ray. Štaviše, Lada X-Ray je tipičan predstavnik B segmenta, s tim da ujedno izuzetno podseća na Daciu Sandero kojoj je ujedno i najveći konkurent. To ne treba da čudi, jer se suštinski radi o istoj M0 platformi. Međutim, X-Ray ima nekoliko kečeva u rukavu kao što je veći kvalitet materijala u unutrašnjosti, kvalitetniju plastiku, bogatiju opremu i unapređenu zvučnu izolaciju. AvtoVaz tvrdi i da su vozne karakteristike bolje od konkurentskog modela, ali to ostaje da vidimo.

Finalna verzija Lada XRAY modela ozvaničena

Lada je 6. novembra konačno otkrila proizvodnu verziju XRAY modela koja će početi da se sklapa na pokretnim trakama počevši od 15. decembra 2015. godine. Prodaja bi trebala da krene već od februara ove godine, a ovo je drugi potpuno novi model ruske kompanije ove godine. Pre XRAY modela smo videli Ladu Vestu u sedan varijanti.

Finalna verzija Lada XRAY modela ozvaničena

Već smo u više navrata pisali i objavljivali fotografije koncepta, a izgleda da je Lada malo promenila u odnosu na testne verzije. Vizuelno, jedino što je izmenjeno u odnosu na prototipove su restilizovani farovi i njihov unutrašnji oblik kao i manji točkovi što je i bilo očekivano. Enterije bi trebao da bude solidno opremljen, a obuhvataće kožni volan, USB i Aux portove na muzičkom uređaju, električnu kontrolu retrovizora, klima uređaj, parking senzore i još todsta toga.

Finalna verzija Lada XRAY modela ozvaničena

AvtoVAZ kaže da će automobil biti baziran na Renault-Nissan B0 platformi, ali da će ruski proizvođač obezbediti čak 500 unikatnih delova u sopstvenoj režiji. U ponudi će biti pogon dobijen od tri različita benzinca zapremine 1.6 (106 i 114 KS) i 1.8 litara (123 KS). Oni će biti upareni sa manuelnim ili automatskim menjačem.

Finalna verzija Lada XRAY modela ozvaničena

Finalna verzija Lada XRAY modela ozvaničena

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply