18/01/2021 10:42:02 AM
NASLOVNA / KONCEPTI / Lada Vesta Cross Fotografije [Galerija]

Lada Vesta Cross Fotografije [Galerija]

AutoVAZ je objavio fotografije karavan verzije modela Vesta za sve terene koja će biti predstavljena posetiocima moskovskog auto-salona. Automobil je zasnovan na Vesti sedan, a iako nosi oznaku “Concept”, u pitanju je praktično prototip serijskog modela.

lada_vesta_cross_koncept_fotografije_1

lada_vesta_cross_koncept_fotografije_2

Vozilo, koje će se podjednako dobro snalaziti na asfaltu i van njega, koncepcijski podseća na Cross Country modele kompanije Volvo. To i nije neko iznenađenje ako se zna da je dizajner Stiv Matin, koga je ruski proizvođač angažovao 2011. godine, prethodno radio za švedskog proizvođača.

lada_vesta_cross_koncept_fotografije_3

lada_vesta_cross_koncept_fotografije_4

Prednji deo koncepta oblikovan je po ugledu na limuzinsku verziju, dok skladno rešen zadnji deo ima slična stop svetla kao sedan. Lada Vesta Cross ima zaštitne dodatke duž donjih delova karoserije i na branicima, koji treba da sačuvaju vozilo od sitnih oštećenja u vožnji po makadamu i neuređenim putevima. Iako proizvođač nije objavio tehničke detalje, na fotografijama se vidi da je odstojanje vozila od tla veće nego kod standardne Veste sedan, što je od koristi u terenskoj vožnji.

lada_vesta_cross_koncept_fotografije_5

Automobil je postavljen na takozvanu “Lada B” platformu koja je razvijena u saradnji sa kompanijom Renault Nissan, u čijem vlasništvu je AutoVAZ. Drugim rečima, vozilo deli mehaničku arhitekturu sa modelima kao što su Nissan Micra i Juke, te Dacia Logan i Datsun Go.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …