NASLOVNA / HOT / Lada u ofanzivi – Lada Vesta Cross u serijskom izdanju

Lada u ofanzivi – Lada Vesta Cross u serijskom izdanju

AutoVAZ je ne tako davno objavio fotografije karavan verzije modela Vesta za sve terene koja je predstavljena posetiocima sajma automobila u Mosvki. Automobil je zasnovan na Vesti sedan, a prikazani model je predstavljao koncept. Lada je očigledno u ozbiljnoj ofanzivi, pa je nakon koncepta tu sada i prva slika serijske verzije što znači da će limuzinska verzija Lada Vesta modeal uskoro dobiti novog člana porodice.

lada_vesta_cross_serijska_verzija_feb_2016_1

Prednji deo koncepta oblikovan je po ugledu na limuzinsku verziju, dok skladno rešen zadnji deo ima slična stop svetla kao sedan. Lada Vesta Cross ima zaštitne dodatke duž donjih delova karoserije i na branicima, koji treba da sačuvaju vozilo od sitnih oštećenja u vožnji po makadamu i neuređenim putevima. Lada Vesta Cross se od obične verzije razlikuje po nešto višem klirensu, dodatnim zaštitnim elementima, drugačijim točkovima i doteranom enterijeru.

Lada Vesta Cross Fotografije [Galerija]

Novi model će se proizvoditi u fabrici u Iževsku, a prvi modeli će napustiti proizvodnu traku već u septembru 2016. godine kada i zvanično počinje serijska proizvodnja ovog modela. U startu će biti dostupna samo verzija sa prednjim pogonom, ali kasnije navodno stiže i varijanta sa 4×4 pogonom.

PROČITAJ I OVO!

Da li je ralno da Michael Schumacher ovako izgleda sa 50 godina?

Mihael Šumaher je pre nešto više od pet godina – 29. decembra 2013. doživeo stravičnu …

Leave a Reply