NASLOVNA / HOT / Lada Niva se vraća na nemačko tržište na velika vrata

Lada Niva se vraća na nemačko tržište na velika vrata

Lada Niva je predstavljena davne 1977. godine i kroz sve ove godine je prisutna na tržištima širom sveta, a posebno popularna na domaćem. Reč je o pristupačnom terencu dimenzija 374 x 168 x 164 cm sa samonosećom karoserijom, zbog čega može da se nazove i SUV-om. Kod nas je popularna zbog svoje cene, ali i jednostavnosti koje je u čine efikasnom zbog prostog i jeftinog održavanja. Ipak, izgleda da će se Lada Niva vratiti na nemačko tržište na velika vrata u restilizovanoj 4×4 Urban verziji sa troja vrata.

lada_4x4_urban_2016_1

Za pogon će se koristiti odavno provereni benzinski agregat sa jednom bregastom i 8 ventila (SOHC 8V), zapremine 1690 kubika koji proizvodi 82 KS. Kako joj ime kaže pogon je 4×4 sa dodatnim reduktorom i petostepenim manuelnim menjačem. Od specifikacija nema mnogo toga novog, niti će performanse Nive biti legendarne, ali sa maksimalnom brzinom od 137 km/h i ubrzanjem do 100 km/h za 19 sekundi možemo reći da se kroz sve ove godine nije mnogo toga menjalo. Prosečna potrošnja iznosi 9.5 litara što je iznenađujuće malo, imajući u vidu da ruska vozila generalno važe za velike potrošače.

lada_4x4_urban_2016_2

Nova Lada 4×4 Urban deluje daleko atraktivnije nego starije revizije i možemo reći da zapravo ima lep balans između retro i modernog, te da nam deluje vrlo simpatično. Za 11.990 EUR-a ovaj model će ponuditi kupcima aluminijumske felne, električno podizanje stakala, grejanje prednjih sedišta i još dosta toga. Pritom, po prvi put Lada Niva će imati i klima uređaj u okviru svoje opreme. Takođe, redizajniran je i enterijer u potpunosti što bi trebalo da privuče dodatni broj potencijalnih kupaca.

lada_4x4_urban_2016_3

lada_4x4_urban

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply