12/05/2021 10:57:12 PM
NASLOVNA / VESTI / Koliko zapravo troši Lamborghini Huracan?

Koliko zapravo troši Lamborghini Huracan?

huracan

Koliko je bitno da supersportski automobil sa cenom preko 200 000 EVRA troši malo? Neki bi rekli da ovaj podatak i nije toliko bitan, jer onaj ko može da priušti jedan takav automobil neće mariti za potrošnjom. Lamborghini Huaracan je bio podvrgnut testu potrošnje goriva od strane “Emissions Analytics-a”, ali u uslovima realnog saobraćaja. Zanimljivo, rezultati su bili bolji nego u katalogu.

Huaracan pogonjen sa atmosferskim v10 agregatom od 5.2 litra zapremine i 610 KS, na testu je ostvario rezultat od prosečno potrošenih 13.2l goriva na 100 km što je za 11% bolje od kataloške specifikacije (14.7 l/100km).

Na tabeli je ovo bilo dovoljno da bude bolje plasiran od drugih do sada testiranih sportista: Camara ZL1, Mercedes-Benz ML63 AMG-a, Cadillac Escalade-a i Range Rover V6 Supercharged modela.

Nick Molden, direktor “Emissions Analytics-a” je rekao da su ovi automobili napravljeni da iz svakog litra goriva izvuku maksimum, te da ga ne čudi što u uslovima normalne vožnje daju prihvatljive rezultate.

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …