NASLOVNA / VESTI / Koliko je teško ukrasti Teslu S?

Koliko je teško ukrasti Teslu S?

116196-tesla model s

Kako ukrasti električni automobil, kao što je jedan Tesla S? Odgovor je veoma kratak, veoma teško! Tesla S je sofisticiran luksuzni električni automobil koji uglavnom nije interesantan lopovima. Međutim, za kratko vreme u Kaliforniji su se dogodile dve krađe ovog vozila koje su privukle pažnju medija.

Lopov koji je početkom jula ukrao Teslu S iz prodajnog salona u Los Anđelesu nastradao je nakon što je automobil tokom policijske potere pri velikoj brzini udario u stub i prepolovio se.

Najnoviji slučaj krađe dogodio se u San Dijegu, a u poređenju sa prethodnim incidentom, može se reći da su lopovi u ovom slučaju imali “sreće” – završili su iza rešetaka, ali nepovređeni. Ovog puta, policiji je posao bio olakšan zahvaljujući savremenoj tehnologiji.

Kada je vlasnica, Shahin Pirani, shvatila da joj je vozio ukradeno, prvo je pobesnela, da bi se zatim setila Tesline aplikacije koja joj omogućava da preko iPhone uređaja prati trenutnu lokaciju, pravac kretanja i brzinu automobila.Ubrzo je na ekranu smartfona mogla da vidi da se njen Tesla S nalazi samo nekoliko blokova dalje, ali i da se kreće brzinom od 160 km/h. Iako joj aplikacija omogućava da daljinskim putem deaktivira motor vozila, to nije moguće učiniti dok se automobil kreće.

Ipak, zahvaljujući ovoj aplikaciji, policija je dobila potrebne informacije o tome gde se Tesla S nalazi i u kom smeru se kreće, pa im nije bilo teško da ga 20 minuta kasnije zaustave i uhapse lopove.

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply