09/08/2020 10:51:20 PM
NASLOVNA / TESTOVI / Ko je loše prošao na NCAP testu bezbednosti?

Ko je loše prošao na NCAP testu bezbednosti?

U poslednjoj seriji ispitivanja bezbednosnih karakteristika novih modela automobila našli su se Volvo XC90, restilizovana Toyota Avensis, novi Volkswagen Touran, Audi Q7 druge generacije, Mazda CX-3, pik-ap Mitsubishi L200, Ford S-MAX / Galaxy i Renault Kadjar. Očekivano, maksimalnih 5 zvezdica osvojili su Volvo XC90 i Audi Q7, ali i oba Fordova MPV modela, krosover Renault Kadjar, Toyota Avensis i VW Touran.

ko_je_lose_prosao_na_ncap_1

Novi XC90 se posebno dobro pokazao u segmentu zaštite odraslih putnika, pre svega zahvaljujući standardnom sistemu autonomnog kočenja koji je u posebnom testu uspeo da zaustavi automobil pre sudara i tako učvrstio maksimalne bodove zaslužene u regularnom delu testiranja.

ko_je_lose_prosao_na_ncap_2

Audi Q7 se sa druge strane malo bolje pokazao u zaštiti dece putnika. Možda malo iznenađenje predstavljaju rezultati Mazdinog novog krosovera, CX-3, i Mitsubishija L200, koji su dobili po četiri zvezdice. Euro NCAP je saopštio da je ovim modelima dodelio po jednu zvezdicu manje od maksimalnog broja pre svega zato što nemaju sve zahtevane bezbednosne sisteme u standardnoj ponudi. Na primer, L200 nema automatsko kočenje u slučaju opasnosti od sudara, dok je kod modela CX-3 ovaj sistem dostupan samo uz doplatu.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …