NASLOVNA / VESTI / Kit Ričards prodaje svoj Bentley [Galerija]

Kit Ričards prodaje svoj Bentley [Galerija]

Kit Ričars, poznati gitarista koji je jedan od originalnih članova grupe Rolling Stones, je rešio da na aukciju stavi svoj Bentley S3 Continental Flying Spur iz 1965. godine. Bonham, aukcijska kuća koja prodaje ovaj automobil kaže da je ovaj automobil iz šezdesetih kada je Kit Ričards imao potrebu za automobilom koji bi na pravi način najavio dolazak jedne zvezde.

kit_ricards_bentley_1

Ovo vam verovatno zvuči čudno, pogotovu u vreme kada se pominje da ga je Kit korsitio, jer bi za jednu rok zvezdu posedovanje i identifikacija sa ovakvim automobilom, verovatno bila totalno kontra produktivna. Automobil je ipak kupio Kit Ričards i to nov 1965. godine, a nazvan je Blue Lena, po legendardnoj džez muzičarki Leni Horne. Automobil je navodno i modifikovan tajnom pregradom u koju je Kit mogao da pohrani, verovatno ono po čemu je poznat odmah posle muzike.

kit_ricards_bentley_2

I ovo nije legenda, već je čak jedno poglavlje u njegovog biografiji posvećeno tome. “Moj tamno plavi Bentley, moj S3 Continental Flying Spur – automobil koji je bio raritet, deo ograničene serije od 87 primeraka. Posedovanje ovog automobila je samo po sebi bilo prizivanje nesreće, rušilo je pravila, a definitivno nije bio automobil predviđen za mene. Blue Lena nas je povela na mnoga putovanja pomognuta narkoticima”.

kit_ricards_bentley_3

Tu je još mnogo priča koje ga vezuju za ovaj automobil. Koristili su ga za putovanja on i Brian Jones, kao i njegova devojka Anita Pallenberg. Tokom putovanja Jones je završio u bolnici i ostavio Kita sa svojom tadašnjom devojkom, što se završilo dugogodišnjom vezom Kita i nje, koja je trajala čak 23 godine. Kit je prodao Blue Lenu još 1978. godine i od tada je promenila tri vlasnika. Vraća se posle restauracije koja je trajala skoro 5 godina i sa procenjenom cenom od 400 000 do 600 000 funti, što je skoro milion dolara.

kit_ricards_bentley_4

kit_ricards_bentley_5

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …