NASLOVNA / PREMIJERE / Kineska kompanija Zotye klonirala AUDI Q3

Kineska kompanija Zotye klonirala AUDI Q3

Zotye-klon-audi-a3

Sve što možemo da uradimo u ovom trenutku jeste da se smejemo, ali bukvalno. Kineska auto kompanija pod nazivom Zotye još jednom je kopirala jednog velikog proizvođača, tj. ovaj put na red je došao Audi Q3. Kako su i pre imali sklonosti da repliciraju VW modele, sad se stiče utisak da dizajner ili dizajneri koji rade na ovim projektima unutar Zotye kompanije, opasno ali opasno imaju pik na VW grupaciju.

Zotye-klon-audi-a3-2

Bitno je spomenuti da Zotye ima istoriju kopiranja krosovera, pa kao primer možemo navesti T700, klon Porsche Macana, potom T600 koji je klon Audi Q5 modela itd.

Zotye-klon-audi-a3-4

Bilo kako bilo svi znamo na šta pucaju, tj. radi se o tome da se ne troši mnogo resursa na razvoj, da automobil bude što sličniji onome što je već popularno i samim tim izašlo na tržište, kako bi se što manje novca trošilo na marketing, a kao finalni cilj uvek se sve svodilo na nisku cenu, kao presudni faktor kupovine u ovoj zemlji.

Pogledajte trailer za naš film “CARS – MEANING OF LIFE”

Zotye-klon-audi-a3-5

Što je još interesantnije, Kina dozvoljava zakonom ovakve akcije, međutim moraće proći godine i godine, da bi neko ozbiljno shvatio Kinu kao ozbiljnog proizvođača automobila. Šta vi mislite, da li bi vi kupi ovako nešto?

Zotye-klon-audi-a3-6

Zotye-klon-audi-a3-7

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply