23/08/2019 10:57:05 AM
NASLOVNA / VESTI / Kia predstavila restilizovani Cee’d

Kia predstavila restilizovani Cee’d

Posle tri godine prodaje korejski proizvođač je osvežio drugu generaciju Cee’d modela. Pored estetskih promena, tu su i mehanička unapređenja. U ponudu motora uveden je novi 1.0 litarski turbo-benzinski agregat sa tri cilindra. Redizajnom je obuhvatio hatchback verziju sa 5 vrata, Pro_cee’d i Cee’d SW.

kia_predstavila_restilizovani_ceed_1

Modifikacije spoljašnjosti nisu drastične, a odnose se pre svega na izgled prednjeg branika koji je dobio hromirana kućišta maglenki. Izmenjena je i sama maska u manjoj meri. Treba da se pomene i zadnji branik, jer su u ponudi su LED stop svetla. Kupci će dobiti opciju novih alu felni dimenzija 16 i 17 inča.

kia_predstavila_restilizovani_ceed_2

Dizajneri su unutrašnjost automobila obogatili hromiranim ukrasnim okvirima instrument table i ventilacionih otvora. Kia tvrdi da je smanjila uticaj buke i vibracija u kabini u dizel verzijama, tako što odeljak u kome se nalazi motor obložila materijalom koji apsorbuje zvuk.

kia_predstavila_restilizovani_ceed_3

Lada je reč o motorima, restilizovani Cee’d je dobio novi 1.0 litarski T-GDI sa 3 cilindra. Ovaj turbo-benzinac dostupan je u varijantama sa 100 ks i 120 ks, a obe verzije razvijaju maksimalni obrtni moment od 172 Nm u opsegu 1.500-4.000 o/min.

kia_predstavila_restilizovani_ceed_4

Kia je unapredila 1.6 litarski CRDi dizel motor, koji se sada proizvodi u opcijama sa 110 ks i 136 ks. Snažnija jedinica pojačana je za 8 ks uz povećanje maksimalnog obrtnog momenta za 20 Nm, na 285 Nm. Osim pomenutih motora u ponudi su još i benzinski 1.6 GDI sa 128 ks, kao i 1.4 MPI sa 100 “konja”, dok je kupcima na raspolaganju i 1.4 CRDi dizelaš.

Na kraju, najsnažniji modeli, Cee’d GT i Pro_cee’d GT, dobili su nove turbo-punjače za 1.6 T-GDI motor sa 204 ks. Prema rečima ljudi iz korejskog proizvođača, to će doprineti poboljšanju performansi ovih automobila – vreme potrebno da auto ubrza od 0 do 100 km/h skraćeno je za 0,1 s i iznosi 7,6 s.

PROČITAJ I OVO!

Vozila na vodonikove gorive ćelije su prihvatljivija za klimu od električnih automobila na baterije

Gledajući celi životni ciklus, uključujući proizvodnju potrebnih materijala, vozilo na gorive ćelije ima bolji rezultat …