NASLOVNA / VESTI / Kazahstan razmatra zahtev Srbije za izvoz 5.000 automobila

Kazahstan razmatra zahtev Srbije za izvoz 5.000 automobila

Kazahstan će ponovo razmotriti zahtev Srbije za izvoz 5.000 automobila, koji se proizvode u našoj zemlji, na tržište Carinske unije – Rusiju, Kazahstan i Belorusiju. To je izjavio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić nakon razgovora sa premijerom Kazahstana Karinom Masimovim.

Fiat 500L će se izvoziti u Kazahstan?

“Kazahstan je do sada bio jedina zemlja koja se tome protivila jer su hteli da zaštite domaću proizvodnju. Premijer Kazahstana nam je obećao da će još jednom razmotriti taj zahtev i učiniti sve što može da odluka ove zemlje bude pozitivna”, rekao je Rasim Ljajić, koji je kazahstanskom premijeru ponovo predočio zahtev Srbije.

Fiat 500L postiže dobre rezultate

Ministar, koji u Astani predvodi srpsku privrednu delegaciju, kazao je da je za Srbiju trenutno najbitnije to što je ovo pitanje ponovo “vraćeno za pregovarački sto kada govorimo o ekonomskim odnosima između dve zemlje”.

Autor: Nebojsa Todorovic

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

mercedes-benz-amg-clk-gtr-1998

Na prodaju Mercedes-Benz AMG CLK GTR iz 1998

Na RM Sotheby’s aukciji, koja će se krajem avgusta održati u Montereyu u SAD-u, novog …

Leave a Reply