NASLOVNA / VESTI / Kakve ćemo ekskluzivne boje viđati na automobilima u 2016?

Kakve ćemo ekskluzivne boje viđati na automobilima u 2016?

Kao što se modni trendovi menjaju iz godine u godinu, tako i industrija boja za automobile svake godine izbacuje nove nijanse i vrste završnih premaza spoljnih delova karoserije. Boja automobila u velikoj meri utiče na to da li će nam se neki model dopasti ili ne. Stoga je veoma važno da proizvođači automobila izaberu odgovarajuće nijanse koje će ponuditi kupcima svojih modela.

kakve_ce_boje_biti_na_automobilima_2016

Jedna od kompanija koja postavlja buduće trendove boja na automobilskom tržištu je BASF. Najnovija kolekcija boja za 2015 – 2016. nosi naziv „Raw“ („sirovo“). Takav naziv ima za cilj da podrži dizajnere u želji da učine nešto više od pukog stvaranja novih boja za automobile. U narednim godina bojama će se dodavati neobične teksture i površine kako bi se oblikovao sam karakter automobila.

Digitalne tehnologije drastično su izmenile naše potrošačke i svakodnevne navike. U budućnosti, „internet stvari“ (“Internet of Things”) nateraće nas da stalno budemo u kontaktu sa našim okruženjem. Ova interakcija je bitan kriterijum u dizajniranju boja, a naročito se ogleda u spektru plave boje.

kakve_ce_boje_biti_na_automobilima_2016_2

„Boje sa tehničkim karakteristikama često imaju veoma složene efekte koji dolaze do izražaja u dodiru sa svetlošću“, kažu u kompaniji BASF. „Plava će na ovom polju odigrati značajnu ulogu i njena će se prodaja uvećati, bez obzira na to da li će broj prodatih novih vozila u Evropi rasti ili ne”. Različite nijanse će reflektovanjem svetlosti davati širok spektar – od jarko plavih nijansi, do površina prekrivenim crno-plavom.

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …