NASLOVNA / VESTI / Kako VW planira da reši problem spornih TDI motora u Evropi

Kako VW planira da reši problem spornih TDI motora u Evropi

Volkswagen je objavio detalje o intervencijama koje će izvršiti na vozilima sa spornim dizel agregatima u evropskim državama. Da bi se izvršila intervencija na vozilu sa spornim TDI motorom i otklonio problem, potrebno je manje od sat vremena. Nemačka kompanija navodi da će za za 1.6 litarske TDI motore biti potrebno ugrađivanje dodatka za povećanje efikasnosti motora, ali će i ovaj zahvat trajati manje od jednog sata po vozilu.

vw_golf_2015_tsi_r_line_1

Što se tiče 2.0-litarskih EA 189 motora, potreban je samo novi softver što traje svega 30 minuta. Na taj način biće pokrivena većina modela obuhvaćenih dizel-skandalom. Kompanija dodaje da se date mere odnose samo na modele Volkswagen grupacije u Evropi i da će potezi za 1.2 litarske motore biti saopšteni naknadno, do kraja novembra.

vw_golf_gti_clubsport_2016_2

Očekuje se da će i kod njih biti dovoljna samo softverska intervencija. Prvi čovek Volkswagena, Matijas Miler, izjavio je da će njegova kompanija do kraja ovog meseca dostaviti nemačkim regulatorima sve tehničke detalje popravke vozila opremljenih softverom za manipulaciju vrednostima izduvnih gasova. VW tvrdi da preduzete mere neće uticati na performanse i potrošnju spornih vozila, a da će istovremeno zadovoljiti evropske norme o emisijama štetnih gasova.

vw_golf_gti_clubsport_2016_3

Vanredni servsi će početi u januaru 2016, a proizvođač će informisati pojedinačno svakog vlasnika automobila sa problematičnim motorom.

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply