NASLOVNA / VESTI / Kad se čovek iznervira oko parkiranja

Kad se čovek iznervira oko parkiranja

udara

Verujemo da vam se desilo zilion puta da vidite neko vozilo koje je nepropisno parkirano, ali šta uraditi u tim trenucima? Isto tako verujemo da bi većina samo prokomentarisala “idiotluk” vozača, i da bi se priča završila na tome. Međutim ima i onih kojima “pukne film” i posegnu za drastičnim merama. Pogledajte kako pomahnitali vozač kamioneta uzima stvar u svoje ruke i sam razgrće prostor neophodan za parking, tako što udara drugi nepropisno parkiran automobil i sabija ga uza zid.

 

 

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

24 KOMENTARI

 1. Ovaj je verovatno vlasnik i parkinga i cele zgrade :palcevi

 2. Kako rešiti saobraćajne probleme?

  Ne točiti muškarcima alkohol ni ženama benzin :RpS_rolleyes:

 3. A jes ga udesio muski svaka mu cast. Ili je kako kazete gazda parkinga ili je imao jako los dan hehe.

 4. Verovatno jako jako loš dan, ne mogu da verujem da se ovako stalno ponaša…

  Ja eventualno bahato parkiranim (kada ga baš preteraju) samo podignem brisače i/ili sklopim retrovizore (i ponekad razmislim da ispustim gumu ako je isti iznova i iznova bezobrazan, ali to se još nije desilo), ali ovaj ga je baš svojski udesio, definitivno preterao.

 5. Ovakve stvari se rešavaju na kulturan i fin način kao što sam ja to uradio jednom prilikom pre 30+ godina.

  Vreme zimsko. Dolazim kući oko 11 uveče a baš ispred ulaza u dvorište i garažu parkiran nečiji auto iako je bilo mesta koliko hoće da stane bilo gde drugo.
  Uzmem od deteta veliku svesku i izvadim iz sredine dupli list (A3), a na njemu napišem:

  “Molim vas da ubuduće ne parkirate ispred ulaza u garažu. Hvala”

  Onda, poleđinu išpartam uzduž i popreko celom tubom oho lepka i zalepim mu na šoferku na vozačevu stranu. Ujutru vidim gomilu sitnih papirića koje je grebao sa stakla ko zna čime. Volim da zamišljam da je to radio noktima :RpS_lol: Nikad više nije zatvorio ulaz.

 6. Trebao si da zakucaš ekserima taj papir :RpS_biggrin:….E to je bilo pre 30 godina.Da danas tako nešto uradiš pala bi glava

 7. QUOTE

  E to je bilo pre 30 godina.Da danas tako nešto uradiš pala bi glava

  Slažem se da je u međuvremenu povećana doza ludila u ljudima a i smanjen prag trpeljivosti. Samo bih dodao da je to povećanje opšte a i batina još uvek ima dva kraja pa tako… :beaten:

 8. Slažem se da je prag trpeljivosti opao, prevashodno kao posledica izloženosti znatno većem stresu u odnosu na prethodne generacije ali i nedostatku osnovne kulture stečene u porodici koja se kao “institucija” namerno urušava.

  Međutim, povećala se i bahatost vozača, parkiraju gde ko stigne pa i tamo gde očigledno usporavaju saobraćaj kao i na pešačkim prelazima i tamo gde blokiraju nekog, migavci često kao da ne postoje a kada ga i daju to je više signal bezuslovnog ubacivanja u tvoju traku bez obzira što moraš da kočiš zbog takvog postupka, bezobzirna i ludačka vožnja od pojedinaca a sa druge strane gomila onih koji zaista tupe i loše voze a da nemaju znak P. Pa brate ako ne znaš da voziš, stavi P i neću se ljutiti ni malo. Ako nemaš P smatram da umeš da voziš i namerno tupiš i nerviraš ostale vozače!

  Dakle bilo bi lepo kada bi bilo malo manje bahatosti i više uviđavnosti prema ostalima, ali nešto čini mi se ne ide u tom smeru… 🙁

 9. QUOTE

  ali i nedostatku osnovne kulture stečene u porodici koja se kao "institucija" namerno urušava.

  Označio si srž problema za koji su najmanje krivi roditelji kao osnovni vaspitači! Prvo su zatajili zakonodavci i oni koji bi trebalo da sprovode zakone. Podrazumeva se da bi ti zakoni morali da budu dobri i smisleni.

  povećala se i bahatost vozača, parkiraju gde ko stigne pa i tamo gde očigledno usporavaju saobraćaj kao i na pešačkim prelazima i tamo gde blokiraju nekog, migavci često kao da ne postoje a kada ga i daju to je više signal bezuslovnog ubacivanja u tvoju traku bez obzira što moraš da kočiš zbog takvog postupka

  Ovo je, opet, vezano za ono iznad što napisah. A za migavce…pa, smem da se kladim da barem 60% vozača ne zna da je migavac samo sredstvo obaveštavanja o nameri i da njegovo paljenje ne daje automatski i prednost. Možda je neki instruktor tokom obuke to i spomenuo ali sumnjam da je uradio nešto više. Uostalom, kao i za mnoge druge korisne stvari.

 10. Mislim da kod prestrojavanja iz leve u desnu traku,na isključenjima,obaveza propuštanja vozila koje je dalo migavac :RpS_unsure:

 11. QUOTE

  Mislim da kod prestrojavanja iz leve u desnu traku,na isključenjima,obaveza propuštanja vozila koje je dalo migavac :RpS_unsure:

  Aaaaaa, ti si jedan od onih zbog kojih sam otvorio posebnu temu… :dupe:

  Pogrešno misliš.

  Pođi od toga da je migavac žute boje, a žuta boja u saobraćaju služi za obaveštavanje isto kao i žuto svetlo na semaforu. Dakle, ne daje ti dozvolu da nešto uradiš.

  Zakon otprilike kaže: Vozač je dužan da blagovremeno preduzme odgovarajuće radnje …

 12. Idem auto putem od autokomande ka N.Beogradu.Na petlji hoću da se isključim za knez-Mihajlovu.Vozila koja idu od Hitne pomoći,dakle levom trakom moraju da me puste iako će i oni u istom smeru.Nisam ni mislio da dam migavac i zakucam se u prvo vozilo na koje naiđem.

 13. Trebalo je da daš žmigavac i prestrojiš se ranije. Niko ne mora da te pusti samo zato što je tebi baš tu palo na pamet da se isključiš sa auto puta. Vozi do Gazele, pa Sarajevskom, itd… to je grad, više ulica vodi do istog mesta.

 14. Gde da se prestrojim ako se isključujem za ulicu kneza Miloša ne razumem?Ili da sačekam na autoputu?

 15. Vidim da ne razumeš. Tvoja želja, bilo koja, je potpuno beznačajna za svet koji te okružuje. Tako, to što ti želiš da izađeš u K. Miloša, onome ko želi do Batrovaca podjednako je bitna kao i tvoja želja da se ošipaš, kupiš patike, ili bilo šta drugo. A vaše dve želje su podjednako važne. Da se ne bi sudarii u nameri da ispunite svoje želje doneta su pravila. Osnovno pravilo glasi: Prednost ima onaj ko zadržava pravac kretanja.

  Dalje, ako od auto komande do Hitne pomoći ne uspeš da se prestrojiš, onda stvarno svaka čast. Ali, moguće je, svi desnom trakom da piče 200 na sat, tvoj auto slab, ne može toliko,…, u tom slučaju, kao što rekoh, traži šansu do Gazele i isključenja za Sarajevsku, pa onda nekom poprečnom koja ide na gore, Višegradskom, nemam pojma. Nije strašno ni obići oko bloka zgrada. To je samo par stotina metara i 2 minuta.

  Zanimljivost: Da bi se čovek prestrojio, potrebno je da prilagodi brzinu, nekada to podrazumeva ubrzavanje, a nekad usporavanje. Kako god, ako ti ides 80, i onaj u susednoj ide 80, pri tome je 10m iza tebe, nema nikakve potrebe da te pušta, ili bilo šta, jednostavno, skreneš u tu traku i on je i dalje 10m iza tebe. Još bolje ako je tvoja brzina malo veća od njegove.

 16. A sad mi je jasno.Mogu na Dušanovcu da se isključim pa da idem Ustaničkom tako ću da izbegnem auto put :fiufiu:.Zašto bi se isključivao bilo gde ranije od mesta koje je za to predviđeno?Ja ti pričam o ljudima koji pošto-poto ne dozvoljavaju uključenja drugog auta u svoju traku.Ukoliko dođe do udesa kriv će biti onaj ko nije propustio drugo vozilo a mogao je bez problema. Nesme da povećava brzinu da bi mene sprečio da se ubacim tamo gde realno mogu.Izbacio sam migavac,imam mesta da se bezbedno prestrojim ali ti misliš da treba da me onemogućiš jer imaš bolji auto od mene.Naravno da se nemože prestrojavati u desnu traku i juriti kao da nema vozila u njoj.I neznam uopšte čemu taj filozofski pristup i bespotrebni pokušaj karikiranja…Dakle,isključujem se gde mi odgovara i gde je za to predviđeno i pri tom da nikog ne ugrožavam.Ti slobodno možeš na Braću Jerković-Vojvode Stepe-Humska-Kneza Aleksandra-vojvode Putnika pa u Kneza Miloša.

 17. QUOTE

  Idem auto putem od autokomande ka N.Beogradu.Na petlji hoću da se isključim za knez-Mihajlovu.Vozila koja idu od Hitne pomoći,dakle desnom trakom moraju da me puste iako će i oni u istom smeru.Nisam ni mislio da dam migavac i zakucam se u prvo vozilo na koje naiđem.

  Greška.Ne knez-Mihajlova nego kneza Miloša.

 18. Poenta je u blagovremenosti, a ko će biti kriv, to uopšte nije bitno, bitno je da do toga ne dođe.

 19. QUOTE

  Zašto bi se isključivao bilo gde ranije od mesta koje je za to predviđeno?

  Sada, kad si tačno označio problematičnu lokaciju, baš da te pitam nešto: Odakle tolika gužva od pravca iz hitne pomoći?

  A reći ću ti i odgovor: Ne idu oni iz hitne pomoći nego sa Autokomande ali, znajući da će se isključivati ka K.Miloša, pošli su desno trasom koja vodi do skretanja ka Hitnoj ali i produžava do odvajanja za K.Miloša. Lično to radio nekoliko puta.

  Kad su gužve u špicu, to se zove blagovremeno prestrojavanje.

 20. To što ti pričaš su trice i kučine.To si uradio kad si video da je gužva pa hvataš desnu stranu i prolaziš pored stanice,nastavljaš pravo i izlaziš ponovo u istu traku pri tom paziš da ti ne uleti auto sa leve strane,odnosno sa auto puta.Inače kad nije gužva isto tako voliš da se provozaš kroz stanicu ili nastavljaš pravo?

 21. URL=”https://www.automobili.rs/forum/show
  Ko nije imao vremena nek baci pogled na

  Pravila foruma

  i nije teško biti fin i tako i komunicirati sa drugima.

 22. QUOTE

  To što ti pričaš su trice i kučine.To si uradio kad si video da je gužva pa hvataš desnu stranu i prolaziš pored stanice,nastavljaš pravo i izlaziš ponovo u istu traku pri tom paziš da ti ne uleti auto sa leve strane,odnosno sa auto puta.

  Skoro pa tako, sa malom razlikom- ne pazim da mi neko uleti sa leve strane nego propustim kolegu vozača koji nije mislio na vreme. Pa čak i one bahate i bezobrazne koji misle da imaju prednost i istu žele da isteraju na silu iz jednog sasvim prostog razloga: jedan bezobrazan ili tvrdoglav na putu je preduslov za tragediju ili sudar. Dva tvrdoglava – gotova nesreća.

  Inače kad nije gužva isto tako voliš da se provozaš kroz stanicu ili nastavljaš pravo?

  Tvom sarkazmu nema mesta iako ti, očito, misliš da ima. U postu iznad sam bio dovoljno jasan kad sam spomenuo da se to odnosi na gužvu i špic. Kad nema gužve, nema ni razloga da razmišljam 500 metara unapred kako ću da se odvojim.

  A što se tiče trica i kučina….uvek će biti sr*nja na putevima dokle god pojedinci budu smatrali da je korektno ponašanje u saobraćaju samo trica i kučina i dok budu mislili da su dobijanjem vozačke dozvole odjednom postali dobri vozači.

  Ja imam dozvolu 40 godina + 4 godine vožnje bez dozvole i najmanje milion pređenih kilometara a još uvek po nešto novo naučim i uopšte me nije sramota da to novo prihvatim.

  Dobro sam zapamtio reči mog instruktora kad sam položio: “Dozvola koju si dobio ti nije nikakva garancija da znaš da voziš. To ti je samo država dala odobrenje da smeš ti sam da nastaviš da se obučavaš .”

  Do prvog čukanja sam mislio da su to trice i kučine.

 23. Obično kad se ostane bez argumenata poteže se pitanje vozačkog staža i pređenih kilometara kao reči čuvenog “deda Pantelije”, pritom nemajući pojma kome se obraća.Ja ću poslušati našeg moderatora i povući se iz ove rasprave,jer vidim da je kritika i upućena isključivo meni.Izvinjavam se zbog nepoštovanja pravila foruma,psovki i uvreda sa moje strane.

 24. QUOTE

  Obično kad se ostane bez argumenata poteže se pitanje vozačkog staža i pređenih kilometara kao i reči čuvenog "deda Pantelije". Pritom nemajući pojma kome se obraća.

  Argumente sam ti izložio ali si ih, izgleda, preskočio. Tim i takvim argumentima ti očito nemaš šta da dodaš, a izgleda da ne možeš da ih opovrgneš pa pribegavaš skretanju sa teme. Ne prihvataš ih, i to je tvoja stvar.

  I da… imam pojma kome se obraćam – nekom ko misli da nešto zna, u to je ubeđen, i nema nameru da išta sagledava iz drugog ugla. Viđam takve svakodnevno u slupanim kolima i okrvavljene. Možda bi bilo bolje da se i ti držiš saveta koji je meni dao “deda Pantelija” …ako ti ego dozvoli. Mada sumnjam.

  Kako god, ja ću te uvek pustiti da upadneš ispred mene. Ne znam šta će biti kad naiđeš na nekog sličnog tebi.

Leave a Reply