20/04/2024 12:45:26 AM
NASLOVNA / VESTI / Jubilarni stoti Audi RS3 LMS u zlatnom izdanju

Jubilarni stoti Audi RS3 LMS u zlatnom izdanju

Jubilarni-stoti-Audi-RS3-LMS-1

Audi Sport je ostvario veoma važan jubilej za sve kupce ovog trkačkog odeljenja, nakon isporuke stotog primerka Audi RS3 LMS modela, manje od godinu dana nakon njegovog debija.

Za obeležavanje ovog poduhvata bio je zadužen trkački automobil sa 350 ks, kreiran posebno za izlaganje na Audi samitu u Barseloni i vožen je na pozornici od strane vozača trka Jonasa Lapainena. VW grupacija sve svoje TCR trkačke automobile kreira u Martorell fabrici smeštenoj u Španiji.

Jubilarni-stoti-Audi-RS3-LMS-2

Kris Reinte, direktor Audi Sport trkačkog odreda, izjavio je: “Mi smo već isporučili 90 primeraka našeg sportskog automobila kupcima širom sveta i nedavno smo primili porudžbinu za stoti model. Veoma smo ponosni na činjenicu da je jedan GT model trkačkih karakteristika uspeo da se plasira ovoliko dobro, toliko da je postao veoma važna uzdanica našeg širokog portfolija”.

Jubilarni-stoti-Audi-RS3-LMS-3

Ekipa zadužena za stvaranje ovog modela, učestvovala je u kreiranju 125 trkačkih automobila na tri kontinenta i našla se 73 puta na podijumima, uključujući 24 pobede. TCR klasa zavredela je internacionalnu popularnost u 13 trkačkih serija koje su već proslavljene širom sveta, ali i dodatnih šest kružnih šampionata koji uključuju ove modele trkačkih vozila.

Izvor: Autoexclusive.rs

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply