NASLOVNA / VESTI / Jeremy Clarkson ponovo kažnjen zbog brze vožnje

Jeremy Clarkson ponovo kažnjen zbog brze vožnje

jeremy-clarkson

Jeremy Clarkson, poznati voditelj emisije Top Gear kažnjen je zbog prekoračenja brzine na jednom putu u Engleskoj. Klarksonu je ovo druga kazna za prebrzu vožnju za godinu dana, pošto je krajem 2013. tokom snimanja emisije u Francuskoj vozio Aston Martin Vanquish 140 km/h na delu gde je ograničenje 90 km/h.

Top Gear nije emisija koja se previše bavi aspektima bezbedne i odgovorne vožnje, a Džeremi Klarskon nedavno se u jednom tekstu požalio na preveliki broj kamera koje registruju prekoračenje dozvoljene brzine na putu između Vitbija i Londona. I upravo ga je jedna od tih kamera uhvatila u prebrzoj vožnji.

Klarkson je o kazni pisao u svom tekstu za londonski San (The Sun) ali nije precizirao koliko je brzo tom prilikom vozio i koliko je iznosilo prekoračenje dozvoljene brzine.

On je rekao da je pored kazne dobio i negativne poene i dodao da mu je to prvi takav slučaj za 30 godina, koliko dugo poseduje vozačku dozvolu. Ako je to tačno, onda je Klarkson do sada imao sreće da ga ne snime kamere, s obzirom da je 2008. kritikovan u javnosti zbog tvrdnje da je na javnom putu vozio automobil brzinom od 300 km/h.

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply