NASLOVNA / VESTI / Jedan od dva Bugatti EB112 primećen u Monaku

Jedan od dva Bugatti EB112 primećen u Monaku

Bugatti je tokom ranih 90-ih godina želeo da tržištu ponudi veliki sedan koji je trebao da bude ne samo luksuzan, već i veoma brz. Rezultat je EB112 prototip koji je prikazan tokom sajma automobila u Ženevi. Mišljenja su bila veoma jasno podeljena. Neki su smatrali EB112 potpunim uspehom, dok su ostali rekli da je u pitnaju apsolutni promašaj.

jedan_od_dva_bugatti_eb112_primecen_u_monaku_1

Od tada se praktično zavšava priča o EB112 modelu. Bugatti je odustao od projekta, a pretpostavlja se da su samo dva primerka napravljena iako neki pominju da je treći završio u kolekciji dizajnera po imenu Georgetto Giugiaro.

jedan_od_dva_bugatti_eb112_primecen_u_monaku_2

Ovaj model je zanimljivo zamšljen, jer upošljava V12 agregat zapremine 6000 kubika i ima 450 KS, ali u isto vreme ima sve karakteristike velikog i udobnog sedana. Da bi se sve uklopilo, upotrebljeni su aluminijumski paneli i elementi od ugljeničnih vlakana u okviru šasije. EB112 ima pogon na sva četiri točka i karakteriše ga ubrzanje od 4.3 sekunde do 100 Km/h. Sve ovo u 1993. godini je predstavljalo pravi domen naučne fantastike.

jedan_od_dva_bugatti_eb112_primecen_u_monaku_3

Do skoro nismo imali prilke da vidimo neki od ovih automobila na ulici, sve dok se nije našao u objektivu fejsbuk korisnika Carnsco.

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …