NASLOVNA / PREMIJERE / JCW Mini Cabrio za 2016. godinu predstavljen

JCW Mini Cabrio za 2016. godinu predstavljen

Prošlo je dve godine od kada je predstavljena treća generacija Mini Cooper modela, a sada je tu i nova kabriolet verzija. Novi Mini Cabrio će biti prikazan na sajmu automobila u Tokiju. Što se izgleda tiče, malo toga je novo, jer su linije već dobro poznate i preuzete sa originalne hečbek i verzija sa 5 vrata. Naravno, iskorišćena je prilika i da se malo “zategnu bore”, tako da je Mini Cabrio dobio nešto drugačiji usisnik, branik i bloga izmenjene farove. Dimenzije automobila su takođe ostale vrlo slične, osim što je novi Mini Cabrio duži za 10 cm i širi za 4.4 cm.

mini_cabrio_2016_zvanicno_1

mini_cabrio_2016_zvanicno_2

Treba pohvaliti činjenicu da je gepek zapravo porastao i ima zapreminu od 215 litara, a čak i kada se krov spusti ostaje 160 litara za prtljag. Krov se sklapa za 18 sekundi, a kao i kod drugih modernijih autombila rasklapanje i sklapanje je moguće izvesti u pokretu ukoliko ne prelazite 30 km/h. Što se palete motora tiče, na raspolaganju nam je osnovnu benzinska verzija od 1.5 litara sa 136 ks, dok će Cooper S ispod haube imati 2.0-litarski agregat sa 192 KS.

mini_cabrio_2016_zvanicno_3

Za ljubitelje dizel motora je dostupan MINI Cooper D sa 1.5-litarskim motorom sa 3 cilindra i 116 KS. Kod svih modela će se za prenos snage na točkove koristiti šestobrzinski manuelni ili šestostepeni automatski menjač.

mini_cabrio_2016_zvanicno_4

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply