NASLOVNA / VESTI / Japanski automobili najbezbedniji?

Japanski automobili najbezbedniji?

Japanske marke automobila, prema mišljenju osiguravajućih kuća, dominiraju na listi najbezbednijih modela vozila za 2016. godinu. To je saopštio američki Osiguravajući institut za bezbednost autoputeva. Institut navodi da se na listi najbezbednijih automobila za 2016. nalazi 48 modela vozila u odnosu na 33 iz prethodne godine, prenosi agencija AP.

Bez hibridne Toyote Avensis

Tojota, Honda i Subaru imaju najviše modela među “pobednicima”, ukupno 23, a Folksvagen i njegova filijala Audi imaju sedam automobila na listi. Volvo, Hjundai i Mazda takođe imaju više od jednog modela na listi, a jedini američki model koji se našao među najbezbednijima je “krajsler 200”.

Neverovatna vožnja Mark Higginsa na Isle of Man TT

Da bi bila rangirana kao najbezbednija, vozila moraju da osvoje maksimum poena u svih pet takozvanih kreš-testova (crash) koje sprovodi institut. Predsednik instituta Adrijan Lund izjavio je da su testovi pooštreni da bi se priznao napredak koji neki proizvođači automobila ostvaruju, kao i da bi se drugi proizvođači ohrabrili da slede njihov primer.

Honda Civic 1.5 Turbo dobija manuelni menjač za 2017

Jedini mali automobil koji se našao na listi je Tojotin kompaktni model “sajon iA”, koji košta 16.000 dolara. Listu najbezbednijih automobila koju objavljuje institut i čiju izradu finansira osiguravajuća industrija pomno prate i proizvođači i kupci automobila.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply