NASLOVNA / VESTI / Italijanska policija prelazi na SEAT

Italijanska policija prelazi na SEAT

Iako organi reda u Italiji uglavnom upotrebljavaju službene automobile domaće proizvodnje, ovog puta se njihova uprava polcije odlučila za Seat vozila. Uskoro će italijanskim putevima patrolirati 925 potpuno novih policijskih Leona.

italijanska_policija_prelazi_na_seat_1

Prvih 206 automobila isporučeno je početkom jula, od čega je 106 namenjeno karabinjerima. Ugovorom je predviđeno i da se nakon 925 planiranih vozila, saradnja prošiti na ukupno 4.000 automobila, koji bi bili isporučeni u naredne tri godine.

italijanska_policija_prelazi_na_seat_3

Ovo je prvi put da “obična” policija i karabinjeri naruče isti model za svoj vozni park. Seat je saopštio da su se Italijani odlučili za model Leon zbog niske potrošnje i male emisije štetnih gasova, ali i zbog povoljnog odnosa cena-kvalitet i niskih troškova održavanja tokom eksploatacije.

italijanska_policija_prelazi_na_seat_4

Za novo patrolno vozilo odabran je Seat Leon sa 5 vrata, pogonjen 2.0 litarskim TDI motorom sa 150 ks. Sva vozila su napred delimično zaštićena od paljbe iz oružja manjeg kalibra, a u odnosu na standardni model, opremljena su specijalnim, otpornijim pneumaticima, uobičajenom svetlosnom i zvučnom signalizacijom, policijskim komunikacionim uređajima, držačima za oružje itd.

italijanska_policija_prelazi_na_seat_2

Osim toga, sistem oslanjanja je modifikovan i prilagođen svakodnevnim zadacima koje će pripadnici organa reda obavljati u novim službenim automobilima. Zadnji deo kabine policijskog Leona pretvoren je u takozvanu “zatvorsku ćeliju” prilagođenu prevozu osumnjičenih osoba.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …