NASLOVNA / VESTI / Ipak za SEAT ima nade

Ipak za SEAT ima nade

116889-seat leon 111

Da za SEAT ima nade govore brojke zaključno sa trećim kvartalom. Naime, SEAT je završio treći kvartal sa ukupnim rastom prodaje od 10,5 posto i 294.000 isporučenih vozila, što je za 27.900 automobila više nego u istom periodu 2013.godine.

Do ovog rezultata se došlo zahvaljujući izuzetnoj prodaji modela LEON. Isporuke tog modela veće su za 57,9 posto, a prodato je 115.700 komada, dok ih je u istom periodu prošle godine prodato 73.200. Takođe, prodato je 32.700 komada karavanskih modela Leon ST.

Generalni direktor SEAT-a Jürgen Stackmann je izrazio svoje zadovoljstvo postignutim rezultatom. “Već drugu godinu u nizu beležimo rast preko 10 posto i očekujemo da će se taj trend nastaviti i u četvrtom kvartalu. Modeli iz porodice LEON su veoma uspešni, a u ovom poslednjem kvartalu će joj se pridružiti novi offroad model X-Perience. Time je Leon već postao značajan nosilac prodaje u SEAT-u.”

Dr. Andreas Offermann, zamenik direktora za prodaju i marketing, istakao je i rast prodaje na glavnim evropskim tržištima. “SEAT je u Velikoj Britaniji povećao prodaju za više od 20 posto, dok je na tržištima Španije i Nemačke prodato 10 posto više Seata nego u prethodnoj godini. U Portugalu je prodaja skoro udvostručena, dok Istočna Evropa beleži rast prodaje od čak 55 posto. Ovi sjajni rezultati su zasnovani na širokoj paleti atraktivnih modela i većoj zastupljenosti na evropskim tržištima” rekao je Offermann.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply