NASLOVNA / HOT / Investitori tuže Volkswagen zbog gubitaka na deonicama

Investitori tuže Volkswagen zbog gubitaka na deonicama

Veliki deoničari kompanije Volkswagen planiraju tužbu nemačkog proizvođača automobila u kojoj će tražiti odštetu zbog gubitaka koji su nastali kao posledica skandala sa dizel motorima kod kojih je VW lažirao vrednosti o emisiji štetnih gasova. Advokatska firma Nieding und Barth je najavila da će ove nedelje na regionalnom sudu u Brunswicku izložiti slučaj u kome će u ime 66 institucionalnih investitora iz SAD-a i Britanije tražiti od VW-a stotine miliona evra naknade za štete.

Volkswagen: Iznevereno poverenje je najskuplje

“Uz to, prikupili smo nekoliko hiljada privatnih investitora, zato mislimo da imamo najveću platformu za tužbu protiv Volkswagena u Nemačkoj”, saopštila je ta advokatska firma u ponedeljak. Volkswagenu prete tužbe i u mnogim drugim zemljama, koje iz istog razloga sprovode istrage, tako da se na veliki problem sa kojim se kompanija suočava iz dana u dan javljaju novi problemi i novi troškovi.

Novi Volkswagen Phaeton i sa električnim pogonom

Suočen s najvećom krizom u svojoj 78-godišnjoj istoriji, VW planira niz mera štednje, od smanjenja investicija do zamrzavanja napredovanja menadžera i oštrog rezanja troškova.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply