NASLOVNA / VESTI / IGB Automotive gradi fabriku u Inđiji

IGB Automotive gradi fabriku u Inđiji

Nemačka kompanija IGB automotive comp, koja u Inđiji proizvodi delove za automobile, kupila je zemljište u severoistočnoj radnoj zoni tog mesta na kojem će izgraditi novi proizvodni pogon i zaposliti 500 novih radnika, saopštila je danas ta opština.

igb_automotive_comp_jan_2016

Vrednost nove investicije je više od 4,5 miliona evra, a radovi će početi u aprilu. Proizvodni pogon veličine 7.000 kvadratnih metara treba da bude završen već u septembru tekuće godine. Ugovore o kupoprodaji zemljišta potpisali su predsednik Opštine Inđija Petar Filipović i generalni menadžer nemačke kompanije Dalibor Berić. IGB automotive comp je kupila parcelu koja se nalazi tik uz postojeću fabriku.

Filipović je istakao da je za Opštinu Inđija i njene građane vrlo važno da se nastavi dalji razvoj, da se otvaraju nova radna mesta i da kompanije koje već posluju na području opštine proširuju svoje kapacitete.

“IGB je veoma značajan investitor u našoj opštini, koji više godina posluje jako dobro i trenutno zapošljava oko 1.500 radnika, a najznačajnije je to da će u proširenju proizvodnih kapaciteta posao naći još 500 novih radnika”, rekao je Filipović.

Berić je najavio da će radovi na izgradnji novog postrojenja početi u aprilu.

“Naši proizvodni pogoni i razvojni centri nalaze se u Nemačkoj, Češkoj, Kanadi, Meksiku, Kini i Srbiji. Na osnovu izuzetnih rezultata proizvodnog pogona IGB automotive comp iz Srbije, kao i dobrih uslova za novu investiciju, upravni odbor I.G.Bauerhin doneo je veoma važnu odluku da nova investicija bude baš u Srbiji”, kazao je Berić.

Kako navodi, novom investicijom planira se proširenje proizvodnih kapaciteta, primena nove tehnologije, uvođenje novih proizvoda, zaposlenje i obuka više od 500 novih zaposlenih.

Zahvaljujući Vladi Srbije, Privrednoj komori Srbije, Regionalnoj privrednoj komori Srema i Opštini Inđija stvoreni su svi uslovi za novu investiciju, navedeno je u saopštenju.

Kompanija se bavi proizvodnjom grejača za sedišta, grejača za volane, senzora za okupiranost sedišta automobila, kablova za grejače sedišta, električnih kontrolnih jedinica.

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply