NASLOVNA / PREMIJERE / Hyundai prikazao dva noviteta na sajmu u Frankfurtu

Hyundai prikazao dva noviteta na sajmu u Frankfurtu

Ovih dana se najviše priča o događajima na frankfurtskom auto-sajmu koji služi kao idealna prilika za mnoge kompanije da predstave svoje nove modele. Ovde im se poklanja najviše pažnje, a koncentracija medija na jednom mestu je ogromna. Stoga, na štandu korejskog proizvođača premijerno su izloženi Hyundai i20 Active i redizajnirani SUV Santa Fe.

hyndai_i20_frankfurt_2015_1

Hyundai je upotpunio i unapredio svoju ponudu kros i SUV modela. Novi i20 Active debitovao je još u martu, kada je predstavljena verzija za indijsko tržište, a u Frankfurtu ovaj model ima evropski premijeru. Hyundai na taj način pokušava da se nametne kupcima koji preferiraju VW CrossPolo i slična vozila. Reč je kros verziji standardnog modela kod koga je odstojanje od zemlje povećano za 20 mm. To je prema rečima ljudi iz korejske kompanije, osim lagodnije vožnje izvan asfalta, dovelo i do poboljšanju preglednosti iz ugla vozača.

hyndai_i20_frankfurt_2015_2

U poređenju sa regularnim i20, verzija Active ima zaštitne dodatke karakteristične za ovu vrstu vozila drugačiju masku hladnjaka, branik i svetla za maglu. Slično je i pozadi gde je pored dizajna branika promenjen i oblik zadnjih maglenki. Hyundai i20 Active u Evropi će koristiti novi trocilindarski 1.0 turbo-benzinac u varijantama sa 100 ks (74 kW) i 120 ks (88 kW), a automobil u prodajne salone stiže početkom 2016.

hyndai_santa_fe_frankfurt_2015_1

Restilizovani Santa Fe premijerno donosi unapređen dizajn i niz poboljšanih i novih aktivnih sigurnosnih karakteristika, kao i dodatni komfor i udobnost. Kupcima će biti na raspolaganju novi sistemi asistencije, kao što su autonomno kočenje u slučaju opasnosti od sudara, sistem koji upozorava vozača na nailazak vozila sa boka kada se isparkirava u rikverc, adaptivni tempomat, upozorenje na druga vozila u mrtvom uglu itd. U ponudi će biti 2.4 GDI benzinac sa 188 ks, kao i dva dizelaša, 2.0 CRDi sa 150 ks i 2.2 CRDi sa 200 ks. Snaga se na točkove prenosi putem šestostepenog manuelnog ili automatskog menjača sa istim brojem brzina. U zavisnosti od tržišta, na raspolaganju će biti verzije sa prednjim i pogonom 4×4.

hyndai_santa_fe_frankfurt_2015_2

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply