NASLOVNA / VESTI / Hyundai Genesis je osmislio rešenje za policijske kamere i radare

Hyundai Genesis je osmislio rešenje za policijske kamere i radare

Većina ljubitelja automobila često imaju problem. Svog limenog ljubimca s vremena na vreme vole da malo ozbiljnije provozaju, što znači i da pritisnu papučicu gasa više nego što bi trebalo. Tu se javlja problem jer su odmah u sukobu sa zakonom. Ako imaju sreće u svom pohodu neće naleteti na policijsku kontrolu i uspeće da sačuvaju svoj novčanik, pa čak i vozačku. Kako vozači njegovih automobila ne bi imali sličnih problema pobrinuo se Hyundai koji je svoj Genesis opremio sistemom koji automatski usporava automobil u blizini kamera i radara.

 

110165-hyundai genesis 1

 

Hyundai je nedavno predstavio sistem koji bi mogao znatno da smanji broj kazni za prebrzu vožnju. Taj sistem koristi ono što već nalazimo u njegovoj limuzini, a tu su sistem automatskog kočenja i navigaciju. Kako navigacija dolazi sa unapred unesenim lokacijama na kojima se nalaze policijske kamere i radarske kontrole ovaj sistem koristi te podatke kako bi usporio Genesis i tako njegovom vlasniku uštedeo novac i sačuvao vozačku.

Sistem zvučnim signalom upozorava vozača kada se on nalazi otprilike 800 metara od policijske kamere ili radara, a kada vozač zanemari upozorenje on sam uspori automobil na zakonom propisanu brzinu na toj deonici. Sistem naravno nije spasonosno rešenje jer ne može znati na kojoj se lokaciji postavila policijska kontrola sa mobilnim kamerama i radarima, ali je itekako koristan. Tu naravno postoji i jedan problem, a to je da je on dostupan samo na automobilima za korejsko tržište.

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply