NASLOVNA / VESTI / Honda nema u planu da menja dizajnerski pravac

Honda nema u planu da menja dizajnerski pravac

mugen-fit-3_653

Po svemu sudeći kritike koje je Honda dobila od svojih fanova vezane za dizajn, neće biti usvojene. Dizajnersko odeljenje ove japanske kompanije je napokon odgovorilo na veliki broj kritika, međutim, najnovija izjava ne uliva mnogo optimizma. Ono što se zamera Hondi jeste njen “dosadan” dizajn, i manjak želje da se to promeni.

Tetsuo Ivamura, izvršni direktor dizajna u Hondi je naglasio da će japanski gigant nastaviti da koristi “praktični stil” – šta god to značilo.

Pomenuti gospodin, u razgovoru za magazin Autocar, izjavio je: “Neki proizvođači su spremni na ekstremne poteze stvarajući oštre, dinamične linije, ali naš pristup, koji podržavaju našei korisnici je fokusiran na vidljivost iz unutrašnjosti automobila.” Ivamura je dodao da je glavni fokus njihovih dizajnera “dobra vidljivost svih putnika u automobilu”. Međutim, da li ovakve izjave imaju smisla, jer kritike upravo dolaze od korisnika Honde, koji žele promene.

Kako god, modeli “NSX” i “FCV” moguće je da će promeniti način razmišljanja ove kompanije, jer jedan takav način razmišljanja imala je i Mazda koja cveta na polju zadovoljnih korisnika pojavom Kodo pravca u dizajnu.

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …