17/07/2024 12:41:14 PM
NASLOVNA / VESTI / Honda Civic 1.6 i-DTEC

Honda Civic 1.6 i-DTEC

Honda-CIvic-1.6-i-DTEC-1

Honda proširuje ponudu motora za novi Civic sa revidiranom verzijom postojećeg 1.6-litarskog i-DTEC motora – prvog dizelaša u ponudi kad je u pitanju novi hečbek, i koji će biti dostupan od marta sledeće godine.

Uprkos unapređenjima, snaga i broj obrtaja ostaće isti (118 KS i 300 Nm). Razlika će se videti u ekonomiji što se tiče potrošnje goriva (koju određuju na 3.7 l/100 km), i imaće emisiju CO2 od 99g/km. Ovo međutim nisu podaci po NEDC ciklusu, već po novom WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure).

Honda-CIvic-1.6-i-DTEC-2

U Hondi kažu da će novi motor biti tiši i da će raditi bolje nego ranije, zahvaljujući većoj rigidnosti u motoru dobijene korišćenjem više “rebara” na bloku motora. Manje je težine i stvara manje vibracija, a daje bolje performanse (ubrzanje do 100 km/h traje 10,4 sekunde) sa manjom potrošnjom goriva.

Pored novog motora, novi Civic biće dostupan sa Hondinim devetostepenim automatskim menjačem kasnije tokom godine. Ovo je prvi put da Honda ubacuje ovakvu transmisiju u automobil sa pogonom na dva točka, od kada su je predstavili u novom CR-V-u 2015. godine.

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply