NASLOVNA / VESTI / Hakeri probili Teslinu zaštitu – džaba su se hvali kako to niko ne može

Hakeri probili Teslinu zaštitu – džaba su se hvali kako to niko ne može

Kao što je svaku bravu moguće provaliti, tako je i moguće zaobići i svaki bezbednosni sistem. Pitanje je samo: koliko teško? Kada je u pitanju Teslin Model S, odgovor je, čini se, i ne previše.

 

116196-tesla model s

Ekipa kineske kompanije za softversku bezbednost Qihoo pohvalila se putem društvene mreže Weibo uspehom na nedavno održanoj konferenciji SyScan u Pekingu. Kao jedni od organizatora, nudili su nagradu od 10.000 američkih dolara onome ko zaobiđe Tesline zaštitu, a zatim su u tome sami i uspeli.

 

Navodno su daljinski upravljali bravom vrata, sirenom, pokazivačima smera i svetlima Modela S, pa čak i šiberom. I to u vožnji!

 

Iako Kinezi iz evidentnih razloga ne ulaze u detaljan opis procesa hakerisanja, na duhovit način objašnjavaju da bi ‘novopečeni vlasnik Tesle S trebalo da bude oprezan da mu se usred vožnje po kiši ne otvori šiber i ne pokisne poput pacova’.

 

U Tesli su brzo reagovali i Bloombergu pojasnili da će, baš kao i do sada, u najkraćem roku unaprediti sistem.

 

Izvor

 

PROČITAJ I OVO!

ZaštojenemogućizvozFiat aLuRusiju?

Sudbina fabrike u Kragujevcu biće najverovatnije poznata 1. marta

Još uvek nema nikakvih konkretnih vesti iz Fiata, a ni Stellantisa u vezi sa statusom …

2 KOMENTARI

  1. :RpS_biggrin:Nisam ni sumnjao:RpS_biggrin:
    Danas u eri hakera, hvaliti se da je nemoguce probiti neku zastitu…je potpuno suludo, to je isto kao reci da ima komaraca na mesecu:RpS_biggrin:

  2. Ja bih dao 10 dolara da vidim lice tog hakera-klinca posle preuzimanja 10 000 dolara kao nagradu za probijanje sigurnosne barijere ehehehe

Leave a Reply