12/06/2024 11:03:59 PM
NASLOVNA / VESTI / Gradonačelnik svečano otvorio JEDAN METAR autoputa

Gradonačelnik svečano otvorio JEDAN METAR autoputa

Srbija i Rumunija imaju probližno isto kilometara (oko 800 km) autoputeva, s tim da je Rumunija 2,7 puta veća od naše zemlje. Pored toga, i ostali putevi su im u vrlo lošem stanje, pa se Rumunija može “pohvaliti” najlošijom mrežom puteva u celoj Evropskoj Uniji.

rumunija gradonacelnik

Zbog toga je jedan biznismen iz grada Sučava, u blizini granice sa Moldavijom, iz protesta izgradio JEDAN METAR autoputa, na sopstvenom zemljištu.

Ovaj građevinski poduhvat ga je koštao 4.500 evra, a svečano ga je otvorio lokalni gradonačelnik. Biznismen je izjavio kako je ovime želeo da pokaže kako mu je dosta obećanja političara u poslednjih 30 godina.

“Želim autoput ovde, u svom regionu. Ovde, u Sučavi, u svom gradu”, izjavio je mreži Euronews. Uz to je pozvao druge biznismene i građane da podrže kampanju “Rumunija želi autoputeve!”

Rumunija trenutno ima 805 kilometara autoputeva, a do kraja godine bi trebala dobiti još 118 kilometara, ako se obistine obećanja vlasti.

Pored kvantiteta, problem je i kvalitet puteva našeg istočnog suseda. Prema izveštaju Evropske komisije, Rumunija ima najviše povređenih na putevima u celoj Evropskoj Uniji, a samo tokom 2017. više od 1.900 ljudi je poginulo na njihovim putevima, a kao glavni krivac se izdvaja užasno stanje putne mreže, prenosi Euronews.

Izvor: Mondo.rs

Pogledajte trailer za naš film “CARS – MEANING OF LIFE”

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply