12/07/2020 10:40:20 AM
NASLOVNA / VESTI / Google predstavio Android Auto odgovor na Apple CarPlay

Google predstavio Android Auto odgovor na Apple CarPlay

Google je u sredu predstavio sistem koji će omogućiti bolju povezivost i bezbedniju upotrebu Android smartfon uređaja i korisnih aplikacija u automobilu. Android Auto je odgovor na Apple CarPlay i zasnovan je na najnovijoj verziji Android operativnog sistema koji stiže na jesen.

 

google-car

 

Sistem je dizajniran tako da je sličan standardnom Android okruženju, uz pojednostavljen interfejs, da bi što manje odvlačio pažnju tokom vožnje.  Google je optimizovao kontrole i komande koje se očitavaju na displeju multimedijalnog sistema u automobilu, kako bi vozač na bolji i bezbedniji način koristio aplikacije i usluge koje su mu na raspolaganju na Android platformi.

 

Iz istog razloga predviđena je opcija korišćenja Google Now glasovnih komandi za što više sadržaja i funkcija, kao što su Google Maps navigacija, slanje SMS poruka, aplikacije poput Google Play Music.  Takođe, vozač tokom vožnje može putem glasovnih komandi da unese različite podsetnike, koji će biti dostupni i na njegovom smartfon uređaju kada kasnije napusti vozilo.

 

Pogledajte kratku prezentaciju Google Android Auto sistema:

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply