NASLOVNA / VESTI / Gde je granica? Granice nema. Tesla S do stotke za 2.8 sekundi

Gde je granica? Granice nema. Tesla S do stotke za 2.8 sekundi

“Gde je granica? Granice nema.” Ovako bi mogao da glasi moto Ilona Mask, čoveka čije vizije danas oblikuju svet sutrašnjice. Kada je 2008. pokrenuo proizvodnju električnih automobila, Mask je odmah postavio visoke standarde. Nakon što je preležao dečije bolesti sa modelom Tesla Roadster, 2012. predstavio je luksuznu limuzinu na električni pogon – Model S.

tesla_s_3

Od svog nastanka, ovaj automobil je neprestano usavršavan, kako hardverski tako i softverski. Unapređenja iz 2014. ostavila su i bukvalno bez daha sve one koji su imali priliku da se bar nakratko provozaju najmoćnijom verzijom, S P85D, i osete njegovo suludo ubrzanje (0-96 km/h za 3,2 s). Kada je 2008. pokrenuo proizvodnju električnih automobila, Mask je odmah postavio visoke standarde. Nakon što je preležao dečije bolesti sa modelom Tesla Roadster, 2012. predstavio je luksuznu limuzinu na električni pogon – Model S.

tesla_s_2

Od svog nastanka, ovaj automobil je neprestano usavršavan, kako hardverski tako i softverski. Unapređenja iz 2014. ostavila su i bukvalno bez daha sve one koji su imali priliku da se bar nakratko provozaju najmoćnijom verzijom, S P85D, i osete njegovo suludo ubrzanje (0-96 km/h za 3,2 s). Nova verzija Modela S ima u nazivu oznaku “90” zato što ima baterije većeg kapaciteta – 90 kWh, što omogućava povećanje radijusa kretanja automobila za 5% u odnosu na verziju sa baterijama od 85 kWh.

tesla_s_1

U Tesla Motorsu kažu da sa jednim punjenjem baterija sada moguće preći i do 480 km, dok je prethodno autonomija iznosila 458 km. Sva unapređenja će biti dostupna na novim modelima, a vlasnici starijih verzija Tesle S moći će da izvrše nadogradnju svojih vozila u fabrici. Za baterije od 90 kWh doplata iznosi 3.000 dolara, a za najnoviji “ludilo mod” čak 10.000 dolara.

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …