NASLOVNA / VESTI / FRANCUZI BEZ DOZVOLE ZBOG FACEBOOKA

FRANCUZI BEZ DOZVOLE ZBOG FACEBOOKA

facebook-google-car-bike-1360241383

Kada je Facebook u pitanju izgleda da nema zezenja kada je Francusja u pitanju. Tamo je trenutno pod istragom desetoro osoba koje su optužene da su na Fejsbuku postavljali slike i adrese mesta gde se nalaze policijske patrole i policijski radari.

 

Izgleda da su u Francuskoj prilično ozbiljni kada je u pitanju “cinkarenje” drugim vozačima gde se nalaze patrole saobraćajne policije i gde su postavljeni policijski radari. U gradu Avejron policija je optužila 10 osoba da su na jednoj grupi na Fejsbuku “kačili” slike i pisali o lokacijama gde se nalaze saobraćajne patrole.

 

U ovoj zemlji je od 2012. na snazi zakon koji zabranjuje posedovanje u automobilu uređajak koji detektuju radare i bilo kakve GPS opreme koja može da otkrije pomenute lokacije. Upravo je te godine ova grupa koja ima 9 000 članova pokrenuta.

 

Ovo se čini kao da je policija na čelu sa sudijama baš kreativno rastumačila slovo zakona, jer po njihovim navodima ovoj Fejsbuk strani je moguće pristupiti sa mobilnog telefona i time on postaje uređaj koji otkriva radare i patrole. Ukoliko ih proglase krivim ova grupa od 10 ljudi će morati da plati oko 1 500 evra ali će i ostati bez vozačkih dozvola.

 

Izvor

 

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply