04/08/2020 12:52:57 AM
NASLOVNA / PREMIJERE / Fotografije novog Renault Megane [Galerija]

Fotografije novog Renault Megane [Galerija]

Renault je objavio prve zvanične fotografije i tehničke detalje četvrte generacije modela Megane, uoči svetske premijere zakazane za predstojeći salon automobila u Frankfurtu. Novi Megane je duži i širi od prethodnika, a dizajnom prednjeg i zadnje dela podseća na limuzinu Talisman, koja će takođe biti jedna od zvezda štanda francuskog proizvođača u Frankfurtu. Na prvim fotografijama jasno se vidi da je oblik farova i stop svetala sličan kao na Talismanu, baš kao i maska hladnjaka i naborana hauba koja je zasečena na prednjem delu kako bi se napravilo mesto za veliki amblem kompanije Renault. Proizvođač je saopštio da je novi Megane niži od aktuelnog modela za 25 mm, dok je u nivou prednjih točkova karoserija proširena za 47 mm, a kod zadnjih za 39 mm.

novi_renault_megane_1

novi_renault_megane_2

Međuosovinsko rastojanje poraslo je za 28 mm, pa će putnici imati više komfora nego u prethodnoj generaciji.Franck Le Gall, koji potpisuje dizajn spoljašnjosti, dodao je nekoliko hromiranih detalja kako bi auto imao luksuzniju pojavu. Renault kaže da je želeo da se Megane već na prvi pogled jasno izdvaja od rivala na veoma konkurentnom tržištu kompaktnih hečbek automobila.Osim standardne verzije, u ponudi će biti i sportskija GT verzija (plavi primerak na fotografijama), koja je opremljena Renault Sport 18 inčnim alu felnama i ofarbana u posebnu nijansu plave boje.

novi_renault_megane_3

novi_renault_megane_4

U odnosu na običan Megane, GT ima i drugačiju masku hladnjaka, branik agresivnijeg dizajna, dve izduvne cevi, zadnji difuzor…Renault nije objavio specfikacije motora ali očekuje se da će u ponudi biti 0.9 TCe benzinac sa 90 ks i 135 Nm, uparen sa šestobrzinskim manuelnim menjačem, kao i 1.2 TCe sa 130 ks i 205 Nm, kod koga će se, osim putem manuelnog, snaga prenositi na točkove i pomoću šestobrzinskog EDC6 automatika.

novi_renault_megane_5

Za one koji uživaju u sportskoj vožnji, na raspolaganju će najverovatnije biti dve 1.6 TCe jedinice – sa 150 “konja”, i sa 200 ks i 260 Nm (najverovatnije predviđena za Megane GT), dok je za Megane RS rezervisan 1.8 TCe sa 280 ks.Pretpostavlja se da će dizel ponuda obuhvatiti 1.5 dCi i 1.6 dCi. Manji motor bi trebalo da bude dostupan u dva varijante (95 ks i 245 Nm, 110 ks i 260 Nm), dok bi 1.6 litarski dizelaš takođe imao dve verzije (130 ks i 320 Nm, 160 ks i 380 Nm).Osim najjače dizel jedinice, kod koje bi se snaga prenosila pomoću EDC6 automatika, preostala tri motora bila bi verovatno uparena sa manuelnim šestobrzincem.

novi_renault_megane_6

novi_renault_megane_7

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …