NASLOVNA / PREMIJERE / Ford Edge predstavljen u Frankfurtu

Ford Edge predstavljen u Frankfurtu

Američki proizvođač izložiće na frankfurtskom auto-salonu novi SUV Edge u verziji za evropsko tržište, koji će početkom 2016. godine stići u prodajne salone širom Starog kontinenta. Edge je jedan od pet novih ili osveženih Fordovih SUV i krosover modela koji će do 2017. biti ponuđeni kupcima u Evropi. Cilj ove ofanzive je da evropska prodaja SUV vozila marke Ford do kraja 2016. poraste za 200%, u poređenju sa 2013, saopštila je ta kompanija. Osim Forda Edge, krajem 2015. i početkom 2016. na tržište stižu i unapređene verzije modela Kuga i EcoSport.

ford_edge_2016_eu_1

Američki proizvođač želeo je da konzervativnim, nenametljivim dizajnom učini model Edge globalno prihvatljivim, kako bi se dopao i kupcima u Evropi. SUV deli platformu sa modelom Mondeo a u evropskoj gami Fordovih vozila zauzeće poziciju iznad modela Kuga. Automobil je opremljen intelligentnim Fordovim pogonskim sistemom 4×4, koji na svakih 16 milisekundi dobija informacije o prijanjanju pojedinih točkova i po potrebi preusmerava snagu sa prednje osovine na sva 4 točka.

ford_edge_2016_eu_2

Ford Edge će u Evropi biti dostupan sa dve varijante 2.0 Duratorq TDCi dizel motora. Slabija jedinica proizvodi 180 ks i 400 Nm, dok jači motor raspolaže sa 201 ks i 450 Nm. Snaga se prenosi na točkove pomoću šestostepenog manuelnog menjača ili automatske transmisije sa istim brojem brzina i komandama na volanu.

ford_edge_2016_eu_3

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …